96 sati: u begu

Žanr: akcija, triler
Trajanje: 109 min.

Glavne uloge: Lijam Nison (Liam Neeson), Forest Vitaker (Forest Whitaker), Megi Grejs (Maggie Grace), Famke Jansen (Famke Janssen), Dogrej Skot (Dougray Scott)
Scenario: Lik Beson (Luc Besson), Robert Mark Kamen (Robert Mark Kamen)
Režija: Olivije Megaton (Olivier Megaton)

SINOPSIS

U završnom delu jedinstvene trilogije „96 sati: u begu“, Brajan Mils će se susresti sa do sada možda najvećom pretnjom, kada nepoznati počinitelji ubiju njegovu suprugu i ugroze život njegove kćeri. Radnja filma smeštena je ovoga puta u Los Anđeles, gde će za Milsom juriti ujedinjene policijske snage, ali i CIA i FBI. Suočen s optužbom da je počinio Leonorino ubistvo, bivši specijalac moraće u begu da pronađe pravog krivca, ali i da umakne upornom Franku Docleru (Forest Vitaker), koji ga poznaje bolje od svih.

O FILMU

Lijam Nison nastavlja uspešnu karijeru akcionog junaka od krvi i mesa, mirnog, tihog, porodičnog čoveka koji se u trenu pretvara u hladnokrvnog ubicu i majstora borilačkih veština u novom nastavku svetski popularnog serijala „96 sati“ („Taken“), nastalog iz pera Lika Besona i Roberta Marka Kamena. Potpuno drugačiji heroj od svih koje smo navikli da gledamo, Lijam Nison prkosi godinama baš kao i originalna autorska i glumačka „96 sati“ („Taken“) ekipa, koja je za sve ljubitelje prave akcije pripremila 109 minuta čistog užitka.

O REŽISERU

Olivije Megaton (reditelj)
Ime je uzeo po tome što mu je rođendan na godišnjicu bombardiranja Hirošime. Počeo je kao crtač grafita, a na filmu je počeo da radi nakon što je upoznao modnog fotografa i reditelja muzičkih spotova Đan-Baptista Mondina. Megaton je u rodnoj Francuskoj režirao „One Dance“, „One Song“, „Histoires d’objets“ i „Les redoubtable“. Filmski prvenac mu je „The Red Siren“, koji je na njega skrenuo pažnju Lika Besona. On ga je angažovao za rad na filmu „Hitman“. Režirao je „Transporter 3“ sa Džejsonom Statamom, a usledio je film „Kolumbijana“.

Oficijelni sajt:

  • Taken 3

    Premijera: 15. januar 2015. godine

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

96 satilijam nison
Komentari (0)
Dodaj komentar