Amanet

Žanr: drama
Trajanje: 93 min.

Glavne uloge: Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Goran Radaković, Marija Vicković, Jelisaveta Orašanin
Scenario: Sara Radojković
Režija: Nemanja Ćipranić

SINOPSIS

Ovo je priča o Todoru (Ljubomir Bulajić), vrednom i ambicioznom studentu koji živi skromno sa majkom (Danica Maksimović) i u čijem životu se na čudan način pojavljuje Višnja (Milena Živanović), trudna devojka kojoj je očajnički potrebna Todorova pomoć i zaštita. Njihov odnos veoma brzo prerasta u ljubav, koja se dodatno zakomplikuje kada Todor odluči da prihvati da uspostavi vezu sa ocem (Svetozar Cvetković), uspešnim biznismenom koji ih je davno napustio. Ubrzo će se postaviti pitanje ko je uopšte Višnja, ko su negativci, a ko heroji i da li ih uopšte ima.

O FILMU

Film „Amanet“ debitantsko je ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Sare Radojković. Film je sniman pet nedelja na lokacijama u Beogradu. Glumačku ekipu čine Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Goran Radaković, Ljubomir Bulajić („Šešir profesora Koste Vujića“, „Plavi voz“), Milena Živanović („Skidanje“), Jelisaveta Orašanin („Zduhač znači avantura“), Marija Vicković („Pogled s Ajfelovog tornja“) i dr.

Direktor fotografije je Igor Marović („Folk“), kostimograf Sonja Mrkobrada, scenograf Ivana Lovre, a masku i specijalne efekte radi Miroslav Lakobrija. Muziku za film komponuje frontmen jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji, Đule Van Gog.

O EKIPI

Nikola Ćipranić, režiser
Rođen 1986. godine. Diplomirao je filmsku režiju na Institutu SAE. Radio je video spotove, kratke igrane filmove, dokumentarno ostvarenje „The Roman Well“. Filmom „Amanet“ debituje kao reditelj, producent, izvršni producent i organizator.

Sara Radojković, scenaristkinja
Rođena je1989. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njena drama “Zečevi su brza hrana” premijerno je prikazana u maju 2013. u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Maje Maletković.

Oficijelni sajt: Amanet (2015)

Premijera:  14. oktobar 2015. godine u Centru „Sava“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

danica maksimovićljubomir bulajićmilena živanovićnemanja ćipranićsvetozar cvetković
Komentari (0)
Dodaj komentar