Otkačeni profesor II: Klampovi

Žanr: Komedija
Trajanje: 106 min

Glavne uloge: Eddie Murphy („Bowfinger“), Janet Jackson („Poetic Justice“), Larry Miller, John Ales, Richard Gant
Scenario: Steve Oedekerk, Barry W. Blaustein
Producent: Brian Grazer
Režija: Peter Segal („Naked Gun 33 1/3: The Final Insult“)

SINOPSIS

Profesor Šerman Klamp se ženi i porodica Klamp je oduševljena. Njegova verenica, Deniz, je presrećna što će postati gospođa Klamp… a sa njenim apetitom savršeno će se uklopiti… Mama Klamp je uzbuđena, tata manje mrzovoljan, baka Klamp je zadovoljna pošto će Šerman konačno početi da uživa u čarima intimne veze, Ernijeva ratobornost lagano ključa, dok Erni Mlađi jednostano ne može da dočeka svadbeni ručak. A Badi Lav? E, to je već druga priča…

Ljupki Šerman veruje da više nikada neće sresti svoj alter-ego, ali Badi Lav se vratio i pokušava da ostane sam. Pošto se potrudio da sahrani Badija u podsvesti, debeljuškasti i bolno stidljivi profesor je panično uplašen zbog njegovog iznenadnog povratka na svetlost dana… i pretnje da mu ugrozi planove da oženi koleginicu Deniz Gejns. Koristeći poslednje istraživanje DNK, Šerman odlučuje da se jednom zauvek oslobodi svog monsturoznog protivnika i njegove razarajuće pojave tako što će izbrisati Badijev DNK iz svog sistema.

Ali Badi neće tek tako da ode. On ulazi u Šermanov svet u punoj snazi i traži svoje pravo na profesorov neverovatni izum – revolucionarni serum mladosti. Serum može privremeno da vrati vreme, da izbriše decenije sa nečije pojave i da povrati vitalnost. Samim tim predstavlja unosno vlasništvo koje svako želi.

Očajnički želeći da sakrije serum od Badija, Šerman ga krije u kući Klampovih verujući da je tamo siguran, ali čak je i za tatu Klampa ovaj serum neodoljiv pošto može trenutno da mu vrati slavu i libido iz mladosti.

Ipak, Badi se ne da tek tako uplašiti. Instinkt će ga odvesti do doma Klampovih, gde je u toku devojačko veče. Šunjajući se po kući suočiće se sa razbludnom bakom Klamp koja veruje da je Badi čovek njenih erotskih snova. Preplašen napredovanjem sedamdesetogodišnje „sirene“, Badi brzo nalazi „serum mladosti“ i krade ga. Tada počinje trka sa vremenom u kojoj Šerman pokušava da vrati formulu, red u kuću i da oženi ženu koju voli, pre no što se sve raspadne.

O FILMU

Kompanije Universal Pictures i Imagine Entertainment predstavljaju vam film „Otkačeni profesor II: Klampovi“, eksplozivnu komediju sa Edi Marfijem i Dženet Džekson u glavnim ulogama. Producent ovog filma je Brajan Grejzer („Liar, Liar“, „Bowfinger“), a reditelj Piter Sigal („Tommy Boy“). Dobitnik Oskara, Din Simler, je direktor fotografije, Vilijam Eliot – scenograf, Vilijam Ker je montažer, a za vizuelne efekte je bio zadužen petostruki dobitnik Oskara Rik Bejker.

Posle zarade od 270 miliona dolara, koliko je 1996. godine postigao film „Otkačeni profesor“, Edi Marfi se vraća ulozi omiljenog profesora teškog preko 200 kg, Šermana Klampa. Pored toga, neverovatno raznoliki Marfi preuzeo je uloge likova porodice Klamp: mame, tate, Ernija i bake Klamp, kao i groznog Badi Lava. Marfi uspeva da neverovatno vešto prelazi iz lika u lik, dajući svakome karakter i sopstvene manire. Svaki od likova je zaista jedinstven.

Niko nije verovao tokom snimnja „Otkačenog profesora“ da će se porodica Klamp toliko dopasti publici. Zapravo, moglo se desiti da oni i ne uđu u film. „Likovi porodice Klamp su veoma skupi, proces šminkanja traje veoma dugo i onda ostaje malo vremena tokom dana da se završi posao. Morali smo zato studiju da dokažemo koliko su oni zapravo smešni i ubedljivi“, seća se producent, Brajan Grejzer. Porodica Klamp je u prvom filmu imala samo dve scene večere, a uspeli su da „preuzmu“ šou. U filmu „Otkačeni profesor II: Klampovi“, ovi likovi su dobili mnogo više prostora. Grejzer nastavlja: „Filmovi su subjektivni. Jednostavni, ne možete znati šta će postati hit i šta će se publici najviše dopasti. Kada smo shvatili da su Klampovi postali zvezde filma, bilo nam je jasno kakav će biti nastavak: još više Klampovih sa pričom za svakog od njih.“

I sam Marfi dodaje: „Ovaj film ne govori o nesrećnom Šermanu koji traži ljubav i pokušava da prihvati svoj izgled. Šerman je našao svoju pravu ljubav, i iako je još uvek glavni lik, njegova porodica nije više marginalna. Oni su sada zaista deo priče sa velikim ulogama.“

PETER SEGAL – reditelj

Filmski rediteljski debi je ostvario sa hit komedijom „Naked Gun 33 1/3“. Nedavno je radio na filmovima: „My Fellow Americans“ i „Tommy Boy“. Sigal je režirao brojne TV komedija, a dobitnik je osam nagrada Emi.

EDDIE MURPHY (Professor Sherman Klump/Cletus „Papa“ Klump/Young Cletus Klump/Anna „Mama“ Klump/Ernie Klump/Grandma Klump/Buddy Love/Lance Perkins)

Karijeru je započeo pre 24 godine. Pridružio se 1981. godine ekipi „Saturday Night Live“ i od tada potvrđuje uspešnu karijeru komičara. Filmovi: „Trading Places“, „Beverly Hills Cop“, „48 Hours“, „Beverly Hills Cop II“, „Another 48 Hours“, „Boomerang“, „The Distinguished Gentleman“, „Golden Child“, „Raw“ i drugi. Godine 1988. je u filmu „Coming to America“ igrao 4 različita lika. Sledeće godine imao je rediteljski debi sa filmom „Harlem Hights“, a 1996. je igrao više različitih likova u filmu „Otkačeni profesor“. Nedavno je igrao i producirao film „Life“, a zatim je radio na filmovima „Dr. Dolittle“, „Bowfinger“ i pozajmio glas crtanom liku u filmu „Mulan“.

JANET JACKSON (Professor Denise Gaines)

Najpoznatija po njenoj veoma uspešnoj pevačkoj karijeri. Prodala je preko 45 miliona albuma širom sveta. Karijeru je započela već sa 7 godina radeći u TV serijama „Good Times“ i „A New Kind of Family“. Posle velikog uspeha albuma „Control and Rhytm Nation“, Dženet se okrenula glumačkoj karijeri i postigla veliki uspeh svojim filmskim debijem u filmu Džon Singeltona „Poetic Justice“. U filmu je korišćena njena pesma „Again“, sa albuma „Janet“, i ova je pesma imala nominaciju za Oskara i Zlatni globus u kategoriji najbolje originalne pesme. Sa bratom Majklom je 1995. godine uradila hit singl „Scream“, kao i video spot za ovu pesmu koji je postigao neverovatnu popularnost.

LARRY MILLER (Dean Richmond)

Ima dugu i uspešnu karijeru komičara. Igrao je u filmovima kao što su: „Runaway Bride“, „The Things I Hate About You“, „The Nutty Professor“, „Corrina“, „Dream Lover“, „The Favor“, „Frozen Assets“, „Undercover Blues“, „L.A. Story“ i „Pretty Woman“. Miler je igrao i u poznatim TV serijama: „Law and Order“ i „Mad About You“. Kao komičar Miler redovno nastupa u TV emisijama „The Tonight Show with Jay Leno“ i „Late Show with David Letterman“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar