Princeza i žabac

Žanr: animirana komedija, avantura, mjuzikl
Trajanje: 97 min.

Glavne uloge: Anika Noni Rouz (Anika Noni Rose), Terens Hauard (Terrence Howard), Džon Gudman (John Goodman), Kit Dejvid (Keith David), Džim Kamings (Jim Cummings), Dženifer Luis (Jenifer Lewis), Opra Vinfri (Oprah Winfrey)
Scenario: Ron Klements (Ron Clements), Džon Masker (John Musker), Rob Edvards (Rob Edwards)
Režija: Ron Klements (Ron Clements), Džon Masker (John Musker)

SINOPSIS
Film "Princeza i žabac" inspirisan je bajkom "Princ žabac" braće Grim, ali je priča smeštena u 21. vek. Tijana je atraktivna, nezavisna, vredna mlada žena. Nema vremena za romansu i ne traći vreme na sanjarenje. Voli kuvanje i planira da postane uspešan vlasnik restorana. Ipak, mada je vredna i marljiva, neke prepreke je sprečavaju da ispuni svoj san.
Rekom Misisipi u Kresent Siti stiže zgodni, društveni džez fanatik i otpadnik kraljevske loze, princ Navin iz daleke Maldonije. Iako pomalo razmažen, neodgovoran i lenj, Navin se kroz život provlačio na osnovu svog dobrog izgleda i šarma. Njegova pozicija privući će zlog dr Fasilijera, koji se bavi crnom magijom i koji će Navina pretvoriti u žabu ne bi li se dočepao njegovih kraljevskih privilegija.
Navin će pokušati da iskoristi pretpostavku iz bajki da će ga poljubac ponovo pretvoriti u čoveka, ali to će rezultirati samo time što će i Tijana biti pretvorena u žabu! Tako će se ovaj neobični dvojac upustiti u neverovatnu avanturu po rukavcima reke Misisipi u potrazi za misterioznom 197-godišnjom kraljicom magije, Mamom Odi. U tome će im pomoći zaljubljeni svitac Rej i aligator Luj, koji uživa u tome da svira džez.
O FILMU
Studio "Volt Dizni" predstavlja mjuzikl "Princeza i žabac", animiranu komediju smeštenu u grad Nju Orleans. Od tvoraca "Male sirene", i "Aladina" stiže moderan preokret klasične priče. "Princeza i žabac" označava povratak Diznijevom mjuziklu koji podseća na klasike poput "Lepotice i zveri", "Kralja lavova" i "Aladina". To je takođe i povratak tradicionalnoj 2-D ručno nacrtanoj animaciji u studiju "Volt Dizni".
Glasove u filmu "Princeza i žabac" pozajmljuje šarolika ekipa glumaca. Nagrađena Tonijem, glumica Anika Noni Rouz glumi Tijanu, internacionalna zvezda Bruno Kampos je princ Navin, romantični svitac Rej je Džim Kamings, dok je glas Tijaninoj majci pozajmila Opra Vinfri.
Jednoga dana, pre ne toliko mnogo godina, tradicionalna ručno crtana Diznijeva animacija ustupila je mesto novoj tehnologiji, ostavljajući za sobom umetničku formu koja se poistovećivala sa samim Voltom Diznijem. Godine 2006, kad su Džon Laseter i Ed Ketmul preuzeli uzde Volt Dizni studija za animaciju, shvatili su da tradicionalna animacija još uvek nije izgubila svoju vrednost kako u umetničkom tako i u zabavnom smislu.
Muzika je još jedan element Diznijeve tradicije koju je kreativni tim želeo da povrati, ali i da ga odvede u nekom novom pravcu. Klements i Masker su predložili da film bude mjuzikl, ali ne u tradicionalnom brodvejskom stilu koji je Dizni uveo 1937. godine. Predložili su da muzika bude mešavina bluza, gospela, džeza i svih ostalih tipično američkih stilova.
Povratak tradiciji daje publici mogućnost da vidi da li će prava ljubav trijumfovati, da navija za to da na kraju svi žive srećno do kraja života i da bioskop napuste pevušeći tu pesmu iz filma koju jednostavno ne mogu da izbace iz glave.
Oficijelni sajt

Premijera: 24. januar 2010. godine, Dom sindikata u 18 časova
U bioskopima od 28. januara 2010.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bajkabraća grimprinc žabacprinceza i žabac
Komentari (0)
Dodaj komentar