Strelac

Žanr: akcija, krimi, drama
Trajanje: 115 min.
Premisa: Naoružan istinom

Glavne uloge: Šon Pen (Sean Penn), Havijer Bardem (Javier Bardem), Idris Elba (Idris Elba), Rej Vinston (Ray Winstone), Džasmin Trinka (Jasmine Trinca)
Scenario: Don MacPherson, Pete Travis, Jean-Patrick Manchette (roman)
Režija: Pijer Morel (Pierre Morel)

SINOPSIS

Džim Terijer (Šon Pen) je bivši specijalac i agent obaveštajne službe koga proganja prošlost. Osim što se bori sa posttraumatskim sindromom, Džim mora da skine i ljagu sa svoga imena. Izdaje ga organizacija za koju je nekad radio. Iz njemu sasvim nepoznatih razloga, on će se naći u begu nakon što sazna da mu je glava ucenjena, a do zuba naoružane ubice pokušavaće da ga uhvate dok se skriva po Africi i Evropi. Jedina svetla tačka u njegovom životu jeste stara ljubav kojoj želi da se vrati, ali pre toga, Džima čeka niz obračuna širom Evrope.

O FILMU

Režiser svetski uspešne franšize „96 sati“ („Taken“) pretvara Šona Pena u novu akcionu zvezdu. Dvostruki oskarovac Šon Pen već godinama slovi za zlog momka Holivuda, a šta se desi kada mu se kratko i dugo oružje nađu u rukama, otkriva njegov novi film.

Akcioni triler Pjera Morela sa Šonom Penom u glavnoj ulozi pripoveda ljudsku priču o donošenju pogrešnih odluka, ali i o bratstvu i junaštvu. Dok je bio na zadatku sa svojim timom, snajperista Džim Terier, strelac broj jedan u timu, ubija ministra rudarstva i energetike Vlade u Kongu, ključne trgovinske grane u toj zemlji. Ovaj čin lokalnoj vlasti zadaje velike probleme za ostvarivanje ciljeva. Terijer je nekoliko godina kasnije prinuđen da se vrati u Kongo, ali za petama mu je vojni eskadron plaćenih ubica koji imaju samo jedan cilj a to je da Terijera liše života.

„Strelac“ predstavlja prvi akcioni film Šona Pena, a po mišljenjima kritike, slavni glumac se odlično snašao u ovoj roli i na veliko platno pored akcije doneo i kompletan lik Džima Terijera. Film je baziran po istoimenom romanu. Pen je dugo razmišljao da li da prihvati ulogu, bojeći se da li će na pravi način ovekovečiti lik Džona Terijera u ovom ostvarenju. Pored Pena, zapaženu ulogu je ostvario i Havijer Barden, koji se u ovom filmu pojavljuje u ulozi negativca Feliksa.

Reditelj filma „Strelac“ je Pjer Morel a film je sniman na atraktivnim lokacijama u Barseloni, Londonu i Africi. Zanimljivo je da sam Pen film nevoljno naziva akcioninim: Meni ovaj film nije puno drukčiji od ostalih koje sam radio, jer je „Strelac“ vrlo ljudska priča. Susretao sam ljude poput njega, ljude u konfliktu sa samima sobom, koji su bili na prvoj liniji, a kasnije su se bavili istim poslom samo van ratišta. Interesantan mi je svako ko deluje na taj način i omogućuje nama ostalima da ne moramo to da radimo.

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

havijer bardempjer morelšon pen
Komentari (0)
Dodaj komentar