Za savršeno oblikovane noge i zadnjicu dovoljno je da samo ovako sedite (video)

Za početak, ne treba vam stolica. Jer kod ove vežbe je potrebno malo drugačije sedeti, a preporučuju je svi vrhunski fitnes instruktori, ali i mnoge poznate dame.

„Wall Sit“, odnosno zidno sedenje je klasična, ali efektna vežba koja jača noge, tetive koljena i daje neverovatnu snagu, a na kraju je zaslužna i za savršeno oblikovane noge i zadnjicu. Uprkos odličnim rezultatima koje daje, ova vežba zbog monotonije tokom izvođenja nije naročito popularna.

Fitnes stručnjak Ebenezer Sajmuel je istakao da se ova vežba možda zaista čini (pre)jednostavna, ali da je njen cilj što duže držati telo u mirnom, a leđa u ravnom položaju i da će rezultati vrlo brzo biti vidljivi. Za pravilno izvođenje noge držite savijene pod uglom od devedeset stepeni, a stopala snažno gurajte prema tlu i tokom vežbanja stežite mišiće zadnjice i kolena.

Ako i vi želite da je isprobate, ali je takođe smatrate pomalo dosadnom, pokušajte da izvođenju vežbe dodate i tegove koje ćete držati na prsima ili pak spuštene uz zid.

Koju god verziju odaberete, obratite pažnju na sopstvenu kondiciju i na početku radite tri seta, a kasnije možete i više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nogesedenjevežbezadnjica
Komentari (0)
Dodaj komentar