Plan za pobedu

Želite velike mišiće? Da biste do njih došli, potrebno je da pređete nekoliko stepenika, ne preskačući ih. Na prvom mestu je to da imate dovoljno motivacije da se upustite u tu akciju. Imajte na umu izuzetne sportske primere i posvetite se sebi. Neophodno je da na samom početku raščistite s čestim i nepotrebnim izgovorima. Zatim, potreban vam je dobar plan vežbanja, korekcije u načinu ishrane i veći broj sati kvalitetnog sna. Od prelaska na drugačiji način života imaćete samo višestruke koristi.
Osobe koje imaju problem s motivacijom često koriste nedostatak vremena kao izazov. Neretko se upuštaju i u skupi poduhvat pretvaranja jedne prostorije u stanu u ličnu dvoranu za fitnes. Mnogo je konstruktivnije potražiti fitnes klub u susedstvu, blizu mesta stanovanja. Sat vremena, koliko je neophodno za kvalitetan trening, potroši se u "prevrtanju" TV kanala, telefonskim razgovorima, SMS dopisivanju… Vremena se uvek nađe, ukoliko postoji volja za to. Opsesija brzim rezultatima odlika je onih vežbača koji u stvari ne vole to što rade i u teretanu odlaze samo radi postizanja dobrog izgleda. Ne zavaravajte se, jer ukoliko postignete ono što želite i odmah potom prestanete da se bavite svojim telom, ono neće ostati takvo. Pored toga, rezultate često ne primećujemo. Zbog toga primenjujte merenje, koje će vam uvek dati precizne podatke. Izmerite opseg struka, bokova i prsa i ponavljajte to svakog meseca.
Vašem telu je potrebna energija. Posebnu pažnju obratite na ravnomeran unos belančevina, ugljenih hidrata i masti. Naravno, nipošto ne zapostavljajte san. Za osobe koje vežbaju njegova uloga je ogromna. Pronađite vremena da se odmorite u toku dana, jer telu je posle vežbanja preko potreban odmor. U suprotnom, neće biti rezultata. Telu treba skoro 72 sata da bi se potpuno oporavilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ishranaizgledmišićimotivacijasanvežba
Komentari (0)
Dodaj komentar