Majami – savršen odmor na američki način (1)

Pored toga što nudi pogled na veštačku lepotu, Majami obavezno treba posetiti i zbog toga što je to površinom jedan od najmanjih američkih gradova. Na samo 92 kvadratna kilometra živi 2,5 miliona stanovnika, što tom gradu daje poseban šarm, a zahvaljujući mnoštvu doseljenika iz Kube, Kolumbije, Dominikanske Republike, Portorika i Nikaragve, to je doživljaj mnoštva različitih kultura, i to mnogo više južnoamerički nego severnoamerički.
Majami se smestio na jugoistoku savezne države Floride, koja se zbog klime naziva i "sunčana država". Posle Los Anđelesa i Njujorka to je treći turistički centar u SAD. Tu su vrata prema Centralnoj i Južnoj Americi. Majami je ujedno i međunarodni centar trgovine, finansija, kulture, sporta, zabave, prevoza i turizma, koji je glavni izvor prihoda ovog grada.
Ako već idete na krstarenje, nipošto ne propustite da barem dva dana svog odmora posvetite i ovom mondenskom odredištu, gde sve priče o veštačkoj lepoti imaju najverniji opis. Karipska muzika je neizostavan faktor, pa su česti elitni salsa klubovi, ali i ulični festivali. Iako je Majami poznat po vrhunskom noćnom životu, svetsku slavu je najviše stekao kao mondensko stecište gej populacije. Klima je sigurno glavni adut ovog grada, pa su tako zimski meseci zbog blizine tropskog pojasa najprijatniji deo godine, a prosečna temperatura skoro nikada nije niža od 17 stepeni.
Ovde ćemo vam predstaviti neke od neizostavnih mesta za zabavu i odmor koje nudi ovaj grad. Glamurozni South Beach sigurno je najpopularniji deo grada, a odlikuju ga predivne peščane plaže i drvoredi palmi. Ovo je mesto koje treba videti i gde treba biti viđen, a predstavlja i magnet za poznate i ljubitelje zabave koji žele kosmopolitsku atmosferu, dizajnerske trgovine, otmene restorane i brz noćni život. Ocean Drive i pešačka zona Lincoln Road Mall prepuni su umetničkih galerija, prodavnica i restorana, a noću garantuju vrhunski provod u brojnim diskotekama. Najslikovitiji deo South Beach-a je Art Deco Historic District sa preko 800 zgrada na 1,5 km², obojenih pastelnim bojama i osvetljenih jarkim neonskim svetlima.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

art decobluzdiskotekefestivalfloridahavanahipicikaribikruzerikubakupovinalukamajamimorenacionalni parknoćni životpesakplazeRestoranisalsaseverna amerikašopingturistički centarturizamzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar