Majami – savršen odmor na američki način (2)

Downtown Miami je komercijalni centar grada, a poznat je po elegantnim zdanjima, impresivnim zgradama vlade i kulturnim centrima. Okružuje ga luka (Port of Miami), najveća svetska luka za kruzere. Tu se nalaze i Brickell Avenue, dom velikih međunarodnih banaka i poslovnica, kao i Brickell Village, Bayside Marketplace, popularni trgovački i zabavni centar, koji je smešten oko male luke i prepun je barova, prodavnica i štandova, te American Airlines Arena, dvorana za 20.000 ljudi i dom košarkaškog kluba Miami Heat.
Ako želite da osetite tipično kubanski stil života, ne propustite da se prošetate ulicama Male Havane, jednog od najpoznatijih kvartova Majamija. Ovde se salsa čuje iza svakog ugla, bodegas (kantine) nude kubanske specijalitete, a službeni jezik je španski. Jedna od interesantnijih lokacija u kubanskom kvartu je fabrika kubanskih cigara koje Kubanci proizvode na tradicionalni način. Iako je proizvodnja "kubanki" u SAD zabranjena, ovde turisti mogu videti kako se motaju, a moguće ih je i kupiti. Tu se održava i godišnji festival Calle Ocho, poznati prolećni karneval i najveća američka ulična zabava.
Coconut grove village je najstariji deo grada, koji je šezdesetih godina bio stecište hipika. Danas je to mondensko mesto poznato po kafićima i restoranima i bogatom noćnom životu i šopingu. Miami seaquarium je morski akvarijum smešten u Biscayne Bay, a u njemu živi više od 10.000 morskih stvorenja, uključujući foke i ribe svih mogućih oblika, veličina i boja (kao i krokodile). Coral Gables je kvart koji je sagrađen u mediteranskom stilu, s izuzetno lepom arhitekturom. Neke od poznatijih građevina su hotel Biltmore s kulom na 15 spratova i Venetian Pool, koji je nastao oblikovanjem običnog kamenog bazena 1923. godine. Coral Gables je poznat i po odličnim hotelima i restoranima i brojnim umetničkim galerijama, a tu se nalazi i trgovačka ulica Miracle Mile, kao i neki od luksuznije uređenih terena za golf.
Bayside Market Place je ne samo popularno mesto za kupovinu suvenira već i dobar izbor ukoliko želite da ručate u opuštenoj atmosferi i da provedete nekoliko sati u ležernijoj verziji ulične zabave. The Falls je jedan od najvećih američkih šoping centara na otvorenom s kompletnom zabavnom i ugostiteljskom ponudom i predivnim tropskim vrtovima. Ovde se nalazi više od 95 prodavnica najpoznatijih svetskih marki iz srednjeg cenovnog ranga. Ukoliko kupujete isključivo artikle visoke mode, ne propustite da posetite Bal Harbour shops, carstvo luskuznih prodavnica, za koje mnogi kažu da je mnogo raskošnije čak i od onog na Beverli hilsu.
Sigurno vas neće razočarati ni Dadeland Mall s više od 185 prodavnica. Moto ovog šoping centra je "Sve na jednom mestu", a s obzirom na raznovrsnost prodavnica garantovan vam je ceo jednodnevni izlet. Sawgrass Mills je jedan od najvećih autlet (outlet) centara na otprilike 40 minuta vožnje od centra Majamija, između ulica Flamingo Road i Sunrise Boulevard. Ako želite da obavite zaista dobar šoping, nemojte ići ukoliko na raspolaganju nemate ceo dan. Više od 350 prodavnica zaslužuje posebnu pažnju. Lincoln Road je šoping centar na otvorenom, gde ćete uz vrhunski šoping uživati u predivnoj arhitekturi, a zahvaljujući brojnim uličnim zabavljačima uživaćete i u odličnoj zabavi. Ovo je mesto na koje se isplati doći ako želite da se uz kupovinu opustite u prijatnim restoranima, da pogledate možda neku izložbu u nekoj od galerija ili da jednostavno vreme provedete u prijatnoj šetnji.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amerikaart decobluzdiskotekefestivalfloridahavanahipicikaribikruzerikubakupovinalukamajamimorenacionalni parknoćni životpesakplazeRestoranisalsaseverna amerikašopingturistički centarzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar