Zbog kupanja u ovoj reci turisti idu u zatvor na godinu dana (video)

Čuli smo za plivanje s ajkulama i delfinima, ali ako ste se zaželeli nečeg drugačijeg, postoji atrakcija koja se zove Kristalna reka i nalazi se na Floridi.

Tamo je moguće plivati sa morskim kravama, za šta je malo ko čuo.

Kada temperatura vode padne, ovde se zapute krda morskih krava u potrazi za toplom vodom. Celo područje obiluje izvorima tople vode, stoga je ovo za njih poput odlaska u banju. Tada Kristalna reka postaje mesto na kojem se i turisti mogu pridružiti brčkanju i ronjenju u vodi s neobičnim društvom.

Zbog toga Kristalnu reku zovu i svetskom prestonicom morskih krava (zvuči čudno, ali zaista jeste). Ovim eko-turizmom pozitivno je uticala i na neke druge države u kojima su donedavno morske krave još uvek lovili i ubijali radi ishrane. Samo za uznemiravanje ovih simpatičnih životinja ovde biste dobili kaznu od 100.000 dolara ili čak godinu dana zatvora.

Voda je mirna, okružuje je mnoštvo zelenila i vladaju mir i tišina tako da ovo nije adrenalinsko iskustvo već događaj koji će vas odmoriti i opustiti. Morske krave su pitome i mirne te ih je simpatično posmatrati kako samo lebde ispod površine. A rado i dođu da pozdrave kupače – premda, oni moraju da dopuste da one to učine prve i ne narušavaju njihov mir. Možda izgledaju slatko, ali po prirodi su to ipak divlje životinje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kaznarekaturisti
Komentari (0)
Dodaj komentar