Bez neprijatnog mirisa obuće

Neprijatan miris obuće i tek izuvenih nogu ume da bude veoma, pa, neprijatan, a ne možete konstantno da budete obuveni, niti možete svuda da idete bosi pa da ne brinete zbog obuće. Da bi se predupredila, smanjila ili otklonila neprijatnost, evo nekih preporuka.
Naravno, jedna od glavnih stvari je higijena stopala – redovno ih perite mlakom vodom i sapunom. Podjednako bitno jeste to da stopala, nakon što ih operete, veoma temeljno osušite, pažljivo obrišete i između prstiju, jer se čak i u sasvim malo vlage na nogama bakterije veoma brzo razmnožavaju – i eto neprijatnog mirisa. U tu svrhu pomaže i ako nanesete bebi puder na stopala (obavezno i između prstiju), jer će puder upiti višak vlage.
Poželjno je da i obuću redovno čistite, i spolja i iznutra. Takođe, nakon što se izujete, sipajte sodu bikarbonu u obuću i ostavite tako da stoji. Sledećeg dana je samo istresite napolje.
Želite nešto mirišljavo? Pomorandžina kora je odlična u te svrhe, ukloniće neprijatan miris, ubiti bakterije i učiniti da vam obuća lepo miriše. Uveče stavite koru od pomorandže u obuću i ostavite tako do ujutru.
Ceo dan ćete biti u istoj obući, recimo, u patikama? Obavezno nanesite puder na stopala i ponesite rezervni par čarapa, pa čarape sredinom dana promenite. Ako imate priliku, stavite i tada puder, i temeljno operite noge kad se vratite.
Pokušali ste sve navedeno, i ništa vam ne pomaže? U tom slučaju posetite lekara, moguće je da imate neko gljivično oboljenje stopala, ili da vam se noge previše znoje (ništa neobično u pubertetu, naročito kod momaka). Od doktora bi trebalo da dobijete medicinski savet kako to da rešite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mirisneprijatnonogeobućatinejdžeri
Komentari (0)
Dodaj komentar