Joj, on ne prašta!

Imate dečka koga volite. Zaista vam je stalo do njega i nemate ni najmanju želju da ga na bilo koji način povredite. I on voli vas i lepo vam je s njim… Hm, bilo je lepo. Onda ste napravile grešku, nešto ste zabrljale.
Jeste, krive ste, priznajete to i same. Greška je mogla da bude nehotična, ali imala je nezgodne posledice. Rekli ste nešto što nije trebalo, uradile ste nešto što nije trebalo – ili ste propustile da nešto kažete ili uradite onda kada je trebalo da to učinite. Sada je vaš dečko veoma ljut na vas. Vama je žao zbog greške i žarko želite da vam on oprosti (na kraju krajeva, niko nije umro niti mu se nešto zauvek nepopravljivo desilo zbog vaše greške), ali on je i dalje ljut.
Izvinile ste se već milion puta, probale ste i sa "smeškom nevinašceta", slale mu gomilu romantičnih SMS poruka… Na poruke ne odgovara, na mobilni se ne javlja. Joj, šta učiniti u takvoj situaciji?
Za početak, nije loše da mu date malo prostora. Kada su ljuti, momcima treba neko vreme da se "izduvaju" – ako ih tada spopadnete s izvinjenjima, moguće je da postignete efekat suprotni od željenog – naime, da ih samo još više razljutite. Sačekajte malo da se on smiri.
Ako vam se, nakon što je prošlo neko vreme (nekoliko dana, recimo) on sam ne javi – a najverovatnije će vam se javiti kad se smiri i oprostiti vam, a da ga i ne moljakate – javite se vi njemu. Potrudite se da se nađete u četiri oka i tada mu se iskreno izvinite. Budite pažljive pri izboru reči – nemojte reći: "Žao mi je ako sam te povredila", već: "Žao mi je što sam te povredila." Vaše izvinjenje mora da u sebi sadrži priznanje greške, a ne molbu da vam kaže da zapravo niste pogrešili.
On se i dalje ljuti? Potrudite se oko njega. Možete mu napisati ljubavno pismo (pravo pismo na pravom papiru), pozvati ga na romantičnu večeru uz sveće koju ste same pripremile, nabaviti karte za koncert ili utakmicu za koje znate da bi sigurno želeo da im prisustvuje… Učinite nešto za šta znate da on to voli i da će u tome uživati i vrlo je verovatno da će prihvatiti vaš poziv i uskoro vam i oprostiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

besljutnjaoproštajsvađa
Komentari (0)
Dodaj komentar