Kad mama plače

U životu se mogu desiti razne dobre stvari, ali i čudne i zastrašujuće. A jedna od najviše zastrašujućih stvari jeste kada u nekom trenutku čujete svoju majku da plače, nemate pojma o čemu se radi i ne usuđujete se da pitate.
Na neki način, ovo je naročito zastrašujuće ako vaša majka baš i nema običaj da plače. Naravno da je loše ako vam se roditelji konstantno svađaju pa vaša mama često plače zbog toga, ali tu makar znate o čemu je reč. Međutim, ako vaša majka retko plače, ili ne plače nikad, a onda je čujete kako radi upravo to, nije ništa neobično ako se isprepadate.
Šta se dešava? Da li je vaša mama na neki način povređena (verovatno jeste, zašto bi inače plakala)? Ono što najčešće prvo padne na pamet jeste kliše – vaši roditelji su se posvađali, razvešće se i zato sad vaša mama plače. Ipak, mada taj kliše može da bude ispravno tumačenje situacije u kojoj je vaša porodica, to uopšte ne mora da bude slučaj, pogotovo što biste valjda primetili probleme i neslaganja u porodici i pre nego što neko počne da plače zbog toga.
Da li vam se nekad desilo da plačete, a ni sami ne znate zašto? Dešava se da ste napeti, loše raspoloženi, sve vam se skupilo, pa se isplačete da vam bude lakše. I stvarno vam bude lakše nakon toga. Sasvim lako bi isto moglo da bude i s vašom majkom.
Kako znati šta se desilo? Najpraktičniji način da saznate jeste da pitate majku. Iskreno recite da ste je čuli kako plače, da ste se zabrinuli zbog toga, i pitajte u čemu je problem i da li vi tu nešto možete da pomognete. Kad vidi kako se osećate, majka će vam najverovatnije iskreno odgovoriti – i u najvećem broju slučajeva, ispašće da se nije radilo ni o čemu strašnom niti ozbiljnom.
Treba samo skupiti hrabrost i pitati. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mamaplactinejdzerizabrinutost
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marija Stojčinović

    Članak je super! Ako mi se nešto tako desi, upotrebiću vaše savete.