U trendu

On vas stalno gleda, ali ništa ne govori

Mnogim devojkama se desilo da ih neki momak jako često gleda, a maltene ni dve rečenice s njima ne prozbori, i to ih jako zbuni – da li je zainteresovan za njih? Ako jeste, zašto nikako da im priđe, zašto samo nešto promumla? Ili se radi o nečem drugom?
U principu, ako vas neko često gleda, znači da je zbog nečeg zainteresovan za vas. Nekad će neko da pilji jer imate neku mrlju na licu ili odeći, ili jer smatra vašu frizuru užasnom, ali to se desi jednom, dvaput, triput… Čak i ako, po mišljenju te osobe, stalno imate ružnu frizuru, nakon izvesnog vremena to bi prestalo da bude interesantno, a teško da stalno imate neku mrlju na nosu ili nešto slično. Što znači, taj dečko se interesuje za vas.
Zašto vam ne prilazi, onda? Sasvim je moguće da se plaši, da je nesiguran, da strepi da ćete ga odbiti. Ni vama nije prijatna ideja da vas neko odbije, zar ne? Pored toga, njegova reakcija može dosta da zavisi i od toga na koji način mu uzvraćate pogled – a definitivno često gledate u njega, inače ne biste ni primetile da vas svaki čas posmatra. Ako ste, dok ga gledate, namrštene, ili stisnutih usana, ili imate podsmešljiv ili na drugi način neprijatan izraz lica, moguće je da ga to drži u uverenju da ne želite da vam priđe – a i dalje mu se dopadate, pa nastavlja da vas gleda. Postoji i mogućnost da vas gleda jer ste vi prve počele uporno da piljite u njega; ukoliko pri tom delujete neprijateljski, moguće je da vas se plaši (da, momci i te kako mogu da se plaše devojaka).
I, šta da učinite? Ukoliko ste i vi na neki način zainteresovane za njega, a verovatno jeste, jer ga često gledate, imate tri mogućnosti. Jedna je da mu uzvratite pogled, druga je da mu se pri tom osmehnete, a ako ga ni to ne navede da vam priđe, preostaje vam da vi priđete njemu i počnete razgovor s njim. Neka vas ne uzrujava ako on prilikom tog razgovora deluje smotano; ukoliko budete prijatne prema njemu, vremenom će se opustiti. A teško da nešto naročito negativno može da se desi ako takvom momku priđete i počnete razgovor s njim. U najgorem slučaju videćete da nije zainteresovan za priču s vama i da je piljio u vašu drugaricu iz klupe ili u fleku koju imate na majici.
A ako niste zainteresovane za njega? To je jednostavno – ignorišite njegove poglede (stvarno ignorišite, nemojte krišom i vi njega da gledate jer se to primeti). Pre ili kasnije će odustati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.