Lepi momci – neverni?

U želji da pokažu kako su zreli i odrasli i razumeju svet oko sebe, tinejdžeri će često donositi uopštene sudove (tipa „svi su oni takvi-i-takvi“). Na taj način zapravo imitiraju naviku odraslih da donose uopštene sudove kako bi pokazali da se u nešto razumeju.

Uopšteni sudovi, generalno uzev, neprecizni su i opasni – neprecizni jer je sasvim sigurno da ne mogu, recimo, sve lepe žene biti glupe, a opasni jer vas dovedu u pogrešno uverenje (jeste, desi se da je neka lepotica glupa, ali ih isto tako ima i prosečno ili natprosečno inteligentnih).

Jedan od takvih uopštenih sudova jeste i da su svi lepi momci neverni, da samo oni ne-baš-lepi (da ne kažemo ružnjikavi) mogu da budu verni svojoj devojci.

Ovo uverenje bazirano je na sledećem: lepim momcima prilaziće veći broj devojaka i, pošto su stalno u mogućnosti da odaberu devojku koja im se dopada, a nisu u opasnosti da budu bez devojke (jer će im uvek prići neka druga), oni ne osećaju nikakvu potrebu da budu verni. Ružni momci, s druge strane, nemaju toliko veliki izbor i zato će se, jednom kad nađu devojku, jako truditi da je zadrže, između ostalog i vernošću. Ovakav način razmišljanja je ružan i potpuno besmislen.

Naime, ako poverujete u celu tu priču, ispada da dečake interesuje samo i jedino seks (a ako je to jedino što ih interesuje, zašto bi iole inteligentna devojka želela da bude s bilo kojim dečakom?). Plus, ukus svake devojke je drugačiji – momak koji je jednoj lep nekoj drugoj može da bude potpuno nezanimljiv ili čak i ružan.

Dečaci, suprotno ovom uverenju, ne misle samo na seks – a kada misle na seks, opet suprotno opštem uverenju, više vole da to bude s devojkom u koju su zaljubljeni. Koliko će neki dečak biti veran nema nikakve veze s njegovim izgledom, već s tim kakav je kao osoba. Može se desiti da lep dečak bude neveran, ali se podjednako često dešava i da manje lep dečak bude neveran. Isto kao što je veliki broj dečaka, bez obzira na izgled, veran svojoj devojci.

Dakle, zaboravite na stereotipe. Koliko će neki dečak biti veran zavisi od toga kakva je ličnost, što znači da morate prvo dobro da ga upoznate da biste mogle da procenite kako će se poneti u ovoj ili onoj situaciji. Sve ostalo su samo uopštavanja onih koji žele da pokažu kako su veoma iskusni i puno toga znaju – a zapravo znaju manje od svih ostalih u društvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lepi momcimomcivernost
Komentari (0)
Dodaj komentar