Mrzi vas da izađete iz kuće

Leto i letnji raspust su za mnoge sinonim za uživanje u slobodi od obaveza i u dobroj zabavi. Međutim, nije nemoguće, naročito na preko 40, da se osetite i smoreno i da vam se nikud ne izlazi iz kuće. Ne bi trebalo da tako postupite.

Naravno, ne bi trebalo ni da izlazite iz kuće po najgoroj vrućinčini ni najjačem suncu – tada je zaista najpametnije osati kod kuće. Ipak, bilo bi dobro da svakog dana makar sat vremena provedete napolju, na svežem vazduhu (pa, onoliko svežem koliko je moguće), i to iz više razloga.

Jedan je što je nezdravo da ste ceo dan u kući. Za dobro zdravlje ipak vam je potrebno da povremeno izađete i prošetate se, najbolje ujutro ili uveče, kad nije prejako sunce. Neće na vas dobro uticati ni ako baš ceo raspust provedete pred kompjuterom ili televizorom.

Drugi razlog je što je ostajanje u kući jer se osećate smoreno zamka. Za dobro raspoloženje svakome od nas je neophodno bar malčice sunčeve svetlosti – i to one koju „pokupite“ napolju, ne ono sunce koje vas obasja dok ste u sobi, a vi se zaklonite roletnom. Ukoliko ostanete u kući, vegetirajući pred televizorom ili kompjuterom, samo ćete se osećati sve bezvoljnije i bezvoljnije, i sve manje ćete želeti da izađete iz nje – biće vam sve teže da se uopšte pomerite. Ličićete na nekog mrzovoljnog zombija koji baulja po kući.

Još: ko zna šta sve možete propustiti, zatvoreni među četiri zida? Možda biste šetajući parkom sreli nekog simpatičnog?

Ne morate samo da šetate, naravno – možete da trčite, vozite rolere, možete i samo da se izležavate na travi ili da u parku čitate knjigu… A „verni pratilac“ vam sve vreme može biti vaša omiljena muzika – to će obezbediti da vam ni u jednom trenutku ne bude dosadno.

Probajte, i verujte da ćete se osećati mnogo bolje nego da ste samo vegetirali kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dosadaizlascisamovanjetinejdzeri
Komentari (0)
Dodaj komentar