Ništa im ne valja

Ima takvih ljudi: stalno se na nešto žale, sve im smeta, ništa im ne valja. Nekada se desi da s takvom osobom budete u ljubavnoj vezi, i to vam se nimalo ne dopadne – ko još želi da bude s nekim kome uvek nešto smeta? A ko zna koliko će da gunđaju ako ih ostavite…
Neko bi se upitao kako ljudima uopšte uspe da budu s večitim mrgudima u vezi, zar nisu odmah videli o kakvim se osobama radi. Pa, nekad vidite odmah, ali nekad i ne. Ta osoba može da ima neke druge dobre strane, dopadne vam se kako izgleda, pametna je, isprva njene žalbe mogu i da vas zabave, može da bude jako duhovita. I, uz to, pomislite da joj je verovatno malerozan dan, pa sigurno se ne žali konstantno, niko ne gunđa baš uvek. E, ta osoba gunđa.
Ne valja joj ovo, ne valja joj ono. Sve živo joj smeta. Niko joj nije dovoljno dobar. Ovo poslednje naročito nervira i obeshrabruje, jer ispadne da joj niste dobri ni vi. Ma koliko se trudili da oraspoložite tu osobu, da joj ugodite, ona i dalje nije zadovoljna. I dalje je neraspoložena, mrzovoljna, gunđava. Vremenom, to počne i da vam podriva samopouzdanje – pa, kakvi ste vi to bednici i nesposobnjakovići kad ni sopstvenu devojku ili momka ne možete da navedete ni da se nasmeše? Počnete sebe da krivite, možda ste vi krivi što su oni stalno neraspoloženi, možda vi ne umete da im ugodite. Koliko god se trudili, ne ide vam pa vam ne ide.
Šta učiniti kad ste u vezi s takvom osobom? Možete pokušati da razgovarate s njom, da joj bez optuživanja kažete da se grozno osećate kad je ona uz vas uvek neraspoložena, osećate se kao da ste vi tu nešto skrivili. Nekada to pomogne, ukoliko im je stalo do vas, zbog vas se potrude da budu vedriji. Nekada se ne promene, ali vam bar stave do znanja da to što su takvi nema veze s vama, ništa vi tu niste krivi, kažu vam i da im je lepo s vama i da žele da ostanu s vama; ima onih koji su, tada, u stanju da se priviknu na takvo ponašanje, kad znaju da su voljeni i da ništa nisu skrivili.
Nekad tu nema pomoći. Oni su takvi i ostanu takvi, a vi to ne možete više da podnesete, i ostavite ih. I onda, po njihovom mišljenju, i vi ispadnete neko ko ne valja, i to vas boli – dok ne nađete nekog drugog, ko se smeje s vama, ko očigledno uživa s vama, i bude vam drago što više niste u vezi u kojoj se osećate grozno, već u vezi u kojoj ste srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odbojnostgunđanjemrzovoljanezadovoljstvofrustriranost
Komentari (0)
Dodaj komentar