Njene drugarice se ružno ponašaju prema njemu

Super bi bilo kada bismo svi mogli da se složimo ili, u najgorem slučaju, da se bar uvek pristojno ponašamo jedni prema drugima, ali ne ide uvek tako. Nekada se, recimo, drugarice njegove devojke prema njemu jako ružno ponašaju, i momak tad nije siguran kako da postupi.
S jedne strane, uzvratio bi istom merom ili se jednostavno sklonio kad se neko loše prema njemu ponaša (vređa ga, na primer). S druge strane, to su osobe do kojih je njegovoj devojci stalo. Možda on nema visoko mišljenje o njima, ali njegovoj drugarici je do njih stalo, ona se druži s njima, što znači da će ih i on povremeno viđati, i da bi nju povredilo da im on na uvredu uzvrati uvredom. Šta tu učiniti?
Razgovarajte s devojkom i pitajte je da li ste nečim nenamerno uvredili njene drugarice. Možda je vama delovalo kao da ste se s njima bezazleno našalili, a one su to shvatile na pogrešan način, i zato se tako ponašaju prema vama – ako je tako, možete im se izviniti, reći im da niste mislili ništa loše, i ubuduće izbegavati ponašanje koje ih vređa.
Devojka vam na to kaže da ih niste ničim uvredili, nego im se ne dopadate, smatraju da ste loši, ili da ste loši za nju? Raspitajte se šta je konkretno problem; vaša devojka bi mogla da stavi do znanja drugaricama da je jako srećna s vama i da je boli kad se one ružno ponašaju prema vama.
Sve ste to pokušali, i vi i vaša devojka, a one ne menjaju ponašanje? Nemojte terati devojku da bira, to ne bi bilo fer; umesto toga, potrudite se da nastavite da se lepo ponašate prema devojci – i da njene drugarice uopšte ne viđate. I vidite kako će dalje teći stvari.
Takva situacija može da bude jako neprijatna za sve, ali uzmite u obzir to da, ako isprobate sve navedeno (a i ako ne isprobate), neće trajati večno. Ili će se neprijatno ponašanje okončati ili bar smanjiti i svesti na izolovane incidente, ili će se okončati nešto drugo – veza ili prijateljstvo, ostaje da se vidi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojkedrugariceljubavmomcineprijateljstvoponašanjeprijateljstvotinejdžeriveza
Komentari (0)
Dodaj komentar