najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Divljina

Žanr: drama, biografski
Trajanje: 115 min.
Zemlja porekla: SAD, 2014

Glavne uloge: Ris Viderspun (Reese Witherspoon), Lora Dern (Laura Dern), Gabi Hofman (Gaby Hoffmann)
Scenario: Nik Hornbi (Nick Hornby), Šeril Strejd (Cheryl Strayed), memoari “Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail”
Režija: Žan Mark Vale (Jean-Marc Vallee)

SINOPSIS

Vođena gubitkom voljene majke, raspadom braka i samodestruktivnim ponašanjem, Šeril Strejd donosi odluku da se vrati na pravi put i počne život ispočetka. Bez velikog iskustva, s teškim rancem ali i jakom voljom, Šeril zacrtava da prepešači Stazu pacifičkih vrhova, jednu od najdužih i najtežih staza u zemlji. Divljina snažno prikazuje strahove i zadovoljstva mlade žene koja se suprotstavlja svim teškoćama na putovanju koje je tera u ludilo, daje joj snagu i konačno je isceljuje.

O FILMU

Avantura “Divljina” sa oskarovkom Riz Viderspun u glavnoj ulozi snimljena je po istoimenom romanu Šeril Strejd. Adaptacija je ovo istinite priče o ženi koja je prepešačila skoro dve hiljade kilometara da bi se oporavila od katastrofalnih dešavanja – gubitka voljene majke, raspada braka i samodestruktivnog ponašanja koje je usledilo.

Kanadski režiser Žan-Mark Vale preneo je na veliko platno biografsku dramu Šeril Strejd “Divljina” koja je pre tri godine oduševila Ameriku, da bi ubrzo postala svetski bestseler. Scenario za film napisali su Nik Hornbi i sama autorka Šeril Strejd, koju u filmu igra Riz Viderspun, a njenu majku Lora Dern.

Glavna junakinja Šeril Strejd (Riz Viderspun), izgubljena i destruktivna, iz dana u dan sve više tone u mračni svet opijata, jer ne uspeva da se izbori na smrću majke i razvodom. Kada joj ne preostane više ništa što bi mogla da izgubi – osim sopstvenog života – Šeril shvata da je pred njom trenutak odluke i poslednja prilika za izbor. U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji. Bez velikog iskustva, Šeril zacrtava sebi da prepešači Pacifičku krestu, jednu od najdužih i najtežih planinarskih staza u Americi.

Vođena samo čvrstom voljom, sa teškim rancem na leđima, od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade i šuma Oregona, sve do Vašingtona – Šeril će prepešačiti čitavih 2.000 kilometara – i to sasvim sama. Dok se bori sa svim poteškoćama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suočava i sa samom sobom i dolazi do iznenađujuće samospoznaje.

Kanadski režiser Žan Mark Vale poznat je po filmu “Poslovni klub Dalas”, a Riz Viderspun i Lora Dern bile su nominovane za Oskara za uloge u “Divljini”.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.