najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Domaćin

Žanr: naučna fantastika, akcija
Trajanje: 126 min.
Premisa: Ljubav nikad ne umire!

Glavne uloge:Sirša Ronan (Saoirse Ronan), Maks Ajrons (Max Irons), Džejk Abel (Jake Abel), Vilijam Hart (William Hurt), Diane Kruger (Diane Kruger)
Scenario:Stefani Mejer (Stephenie Meyer) – roman, Endru Nikol (Andrew Niccol)
Režija:Endru Nikol (Andrew Niccol)

SINOPSIS
Šta ako sve što volite izgubite u tren oka? Kada nevidljivi neprijatelj zapreti čovečanstvu da će preuzeti tela ljudi i izbrisati njihova sećanja, Melani Strajder (Sirša Ronan) uradiće sve ne bi li zaštitila one do kojih joj je najviše stalo – a to su Džared (Maks Ajrons), Ijan (Džejk Abel), brat Džejmi (Čendler Kenteberi) i stric Džeb (Vilijam Hart), dokazujući da ljubav može da pobedi sve nedaće novog sveta.
O FILMU
Film "Domaćin" je sledeća ljubavna priča autorke sage "Sumrak", Stefani Mejer. U ne baš dalekoj budućnosti ljudsko biće i vanzemaljac okupator bore se za život u zamci istog tela, za one koje svaki od njih voli i za sudbinu planete – to je priča filma "Domaćin", romantične naučnofantastične avanture snimljene prema uspešnom romanu Stefani Mejer, autorke sage "Sumrak".
Souls (Duše) su kolonizovale Zemlju. To su vanzemaljci koji iseljavaju ljude iz sopstvenih tela i pretvaraju ih u domaćine za međuplanetarna putovanja. Planetu su pretvorile u čist, siguran i miran svet – ali uz nezamislivu cenu – većina čovečanstva je izbrisana. Nekoliko ljudi, među kojima je i mlada žena Melani Strajder (Sirša Ronan), koja je uspela da se sakrije, neprekidno se bori protiv zarobljavanja i uništenja.
Siker (Tragačica; Diane Kruger), čiji je posao da osigura ljudska tela kao domaćine novopridošlicama, zarobi Melani, koja rizikuje sopstveni život i čudom uspe da preživi, a Soul (Duša) po imenom Vanderer (Lutalica) useljava se u njeno telo. Međutim, kad Tragačica pokuša da navede Lutalicu da iz njenog sećanja iščupa informacije o ostalim ljudskim skloništima, njena savest se suprotstavi. Odbijajući sopstveno, Melani uverava Lutalicu da se vrate njenoj porodici – to su njen dečko Džared (Maks Ajrons), 11-godišnji brat Džejmi, stric Džeb i strina Megi (Frensis Fišer).
U pustinjskom skloništu pod zemljom Lutalica (sad poznata pod imenom Vanda) upoznaje Ijana, čoveka koga joj je sudbina namenila da zavoli. Tako se stvara nepodnošljiv unutrašnji sukob između Vande i Melani. Vanda izdaje svoj narod da bi Melani pomogla da spase svoj, dok Tragačica bez predaha traga za njima iz šokantnih, samo njoj poznatih razloga.
Stefani Mejer se vozila naizgled beskrajnom pustinjom koja se prostire od Feniksa do Solt Lejk Sitija i – dobila inspiraciju za roman "Domaćin". Duge sate kratila je tako što je sama sebi pričala priče. Dobila je ideju o dve ličnosti u jednom telu, od kojih je svaka zaljubljena u nekoga – i tu dolazi do sukoba. Ona kaže: "Uživam u pobrkanim vezama. Čista zabava je pokušati da ih razmrsite. Uživam da istražujem ljubav – i to ne samo onu romantičnu. Ima tu majčinske ljubavi, koja je veliki deo mog života, ljubavi prema zajednici i ljudima kojima pripadate, pa se tu javlja i pitanje – šta sa izdajicom?"
Mejreova nastavlja: "Zatim su tu pitanja šta sve činite zbog ljubavi, a šta inače nikad ne biste učinili – sve to stvara sukob i nered. Toliko toga uzimamo zdravo za gotovo. Vid, hod, ukus, sluh… U "Sumraku" se radi o romantičnoj ljubavi i osećanjima koja se javljaju kad vam je 17-18 godina. Na svetu ne postoji ništa drugo. Za ljubav biste učinili sve. I to je jako zabavna tema. Ali, u priči "Domaćin" reč je o nalaženju ravnoteže u životu. Naravno da ima i romantike, ali priča je odraslija, realističnija, bez obzira na naučnofantastične elemente."
Roman "Domaćin" objavljen je 2008. godine i 26 sedmica je bio na prvom mestu liste bestselera koji objavljuje "Njujork tajms" i 36 sedmica na listi bestselera koji objavljuje "Los Anđeles tajms".
O AUTORU
Stefani Mejer (književnica i producentkinja)
Godine 2003. za samo tri meseca napisala je svoj prvi roman – "Sumrak" ("Twilight"), koji je objavljen 2005. i odmah se našao na petom mestu liste bestselera "Njujork tajmsa".
Usledili su "Mlad mesec" ("New Moon") 2006, "Pomračenje" ("Eclipse") 2007. i "Praskozorje" ("Breaking Dawn") 2008, koji je prodat u 1,3 miliona primeraka prvog dana prodaje u SAD. Njen prvi roman za odrasle – "Domaćin", objavljen je 2008. godine, a 2010. "The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella". U aprilu 2011. godine objavljen je nov, ekskluzivni materijal u obliku enciklopedije "The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide".
O REŽISERU
Endru Nikol (reditelj i scenarista)
Rođen je na Novom Zelandu. Pisao je scenarije za reklame i režirao ih u Londonu, da bi se zatim preselio u Los Anđeles, ne bi li snimao filmove koji, po njegovim rečima, traju duže od 60 sekundi.
Napisao je scenario za film "Gataka" i režirao ga. U filmu glume Itan Houk i Uma Turman. Bio je nominovan za Oskara za umetničku režiju i za Zlatni globus za muziku. Režirao je i producirao "Simon", u kojem glumi Al Paćino. Zatim je napisao i "Terminal", u kojem glume Tom Henks i Ketrin Zita Džouns.
Napisao je i režirao "Trumanov šou", koji je bio nominovan za tri Oskara i dobio nagradu BAFTA za najbolji scenario. Nedavno je napisao, producirao i režirao futuristički triler "In Time", u kojem glume Džastin Timberlejk i Amanda Sejfrid, kao i "Lord of War", u kojem glumi i koproducent je Nikolas Kejdž.
O GLUMCIMA
Sirša Ronan (Melani/Vanda)
Imala je 13 godina kad je bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu "Pokajanje". Trenutno snima "Grand Budapest Hotel", a upravo je završila snimanje nezavisnog filma "How I Live Now" (režija Kevin Mekdonald) i filmova "Mary Queen of Scots" i "How To Catch a Monster" (režija Rajan Gozling). Uskoro ćemo je moći videti i u "Byzantium".
Godine 2011. imala je naslovnu ulogu u filmu "Hana", a glumila je u "The Lovely Bones" za koji je bila nominovana za nagradu BAFTA. Ostali njeni filmovi su "Violet and Daisy", "The Way Back", "City of Ember", "I Could Never Be Your Woman", "The Christmas Miracle of Jonathan Toomey", "Death Defying Acts".
Ronanova i njeni roditelji Monika i Pol danas žive u Irskoj.
Oficijelni sajt

Slični tekstovi

Premijera: 28. mart 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar