Hiljadarka

Žanr: komedija
Trajanje: 93 min.

Glavne uloge: Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo, Željko Pervan
Scenario: Zilhad Ključanin
Režija: Nenad Đurić

SINOPSIS

Mladić Atif Kurtović (Branislav Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti menja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf (Željko Pervan) slikati za istoriju. U celu priču uskoro ulazi i mlada devojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Aida Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Nikola Kojo) najavi svoju ličnu posetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započeće avantura koju će pamtiti do kraja života.

O FILMU

Nenad Đurić, reditelj izuzetno uspešne komedije „Nebo iznad krajolika“, ove jeseni nam se predstavlja svojim novim hitom. Reč je o filmu „Hiljadarka“, koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji. Film je snimljen u opštini Banovići u Bosni i Hercegovini, a radi se o izuzetno ambicioznom projektu snimnjenom prema originalnom scenariju uspešnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se stvaranju radilo nekoliko godina.

Komedija „Hiljadarka“ posebna je i po tome što je uspela ostvariti najimpresivniju glumačku podelu u jednom filmu u poslednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović, Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo kao Tito, ali i ostali glumci prepoznatljivi u regionu – Aida Bukva („Magacin Kabare Show“), Moamer Kasumović (TV-serija „Lud, zbunjen, normalan“), Željko Pervan („Večernja škola“), („Mi nismo anđeli“, „Parada“), Slaven Knezović („Ljudožder vegetarijanac“, „Broj 55“) i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović, čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku podelu, visoku produkciju i sigurnu rediteljsku ruku, treba skrenuti pažlju i na scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnog za naše prostore.

Film “Hiljadarka” svoju je pretpremijeru imao na 21. Sarajevo film festivalu u dupke punoj sali narodnog pozorišta u Sarajevu. Reakcije kritike i publike nakon projekcije bile su više nego pozitivne, dok je glumica Aida Bukva, koja u filmu tumači glavni ženski lik, izjavila je da je “jako ponosna što je deo ovog ostvarenja“.

Oficijelni sajt: Hiljadarka (2015)

Premijera: 17. septembar 2015. godine

Ostavite komentar