U trendu

Lepo spavaj

Žanr: horor, triler
Trajanje: 102 min.
Engleski i originalni naziv: Sleep Tight (2011); Mientras duermes (2011)

Glavne uloge:Luis Tosar (Luis Tosar), Marta Etura (Marta Etura), Alberto San Huan (Alberto San Juan), Iris Almeida (Iris Almeida)
Scenario:Alberto Marini (Alberto Marini)
Režija:Haime Balagero (Jaume Balaguero)

SINOPSIS
Ogorčeni domar zgrade u Barseloni odlučio je da život jednog bezbrižnog stanara učini potpuno očajnim. Cezar je nesrećan čovek koji živi od tuđeg bola. Iako ga stanari zgrade retko primećuju, Cezar krišom posmatra svaki intimni detalj njihovih života, zgražavajući se na svaki znak radosti i optimizma. Klara King je suviše vesela za Cezara; što je ona srećnija, to on dublje pada u očaj. Da bi on bio srećan, Klara mora da pati.
O FILMU
Film "Lepo spavaj" kultnog španskog reditelja Haimea Balagera prati nastojanja ogorčenog domara zgrade u Barseloni da život jednog bezbrižnog stanara učini potpuno očajnim. Domar Cezar je nesrećan čovek koji živi od tuđeg bola. Iako ga stanari zgrade retko primećuju, Cezar krišom posmatra svaki intimni detalj njihovih života, zgražavajući se na svaki znak radosti i optimizma. Njegova najveća opsesija je privlačna i vesela stanarka Klara King. Ona je suviše vesela za Cezara; što je ona srećnija, to on dublje pada u očaj. Da bi on bio srećan, Klara mora da pati. Ponašajući se prijateljski kako bi zadobio njeno poverenje, Cezar zapravo kuje plan da uništi Klarin veseli život.
O REŽISERU
Haime Balagero (reditelj)
Rođen je u Leidi, a odrastao u Barseloni, gde je diplomirao na odseku za komunikacije i fotografiju. Filmsku karijeru počeo je kratkim video projektima, a prvu nagradu osvojio je za kratki film "Alicia" iz 1994. godine na filmskom festivalu Sitdžes, u Španiji. Njegov prvi dugometražni film – "Nameless", osvojio je nekoliko priznanja na svetskim festivalima, uključujući nagradu za najbolji film na festivalu "Fant-Asia". Njegov sledeći film, "Darkness", predstavlja Balagerov proboj na englesko govorno područje. Usledili su filmovi "Fragile" sa Kalistom Flokhart u glavnoj ulozi, rok dokumentarac "OT: la pelicula" i njegova najpoznatija horor ostvarenja: "REC" i "REC 2". Godine 2008. prema filmu "REC" snimljena je američka verzija – "Karantin", na kojoj je Balagero takođe radio.
Oficijelni sajt

Premijera: 16. maj 2012. godine, bioskop "Cineplexx" u 21 čas

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike