Operacija: Čuvari nasleđa

Žanr: akcija, komedija, drama
Trajanje: 110 min.
Premisa: Bila je to najveća pljačka umetničkog blaga u istoriji

Glavne uloge:Džordž Kluni (George Clooney), Kejt Blanšet (Cate Blanchett), Met Dejmon (Matt Damon), Bil Marej (Bill Murray), Džon Gudman (John Goodman), Žan Dižarden (Jean Dujardin)
Scenario:Džordž Kluni (George Clooney), Grant Heslov (Grant Heslov)
Režija:Džordž Kluni (George Clooney)

 

SINOPSIS

„Operacija: Čuvari nasleđa“ inspirisan je stvarnom pričom o najvećem lovu na dragocenosti u istoriji i nemogućoj misiji u koju se upustilo sedam direktora muzeja, istoričara umetnosti i kustosa. Umetnička dela zarobljena su iza neprijateljskih linija, a nacisti su odlučni da unište sve što im je na putu jer Rajh propada. Kakve šanse za uspeh ima specijalni odred sačinjen od pojedinaca koji bolje poznaju Mikelanđela nego poluautomatske puške M-1? U trci protiv vremena ovi hrabri ljudi učiniće sve, rizikujući svoje živote, da zaštite i odbrane najveća umetnička dela čovečanstva.

REŽISER O FILMU

Tvorac ovog ostvarenja je čuveni glumac, režiser, producent i scenarista Džordž Kluni. Prema njegovim rečima: „Umetnost ima različite forme, ali ipak predstavlja ono što je suština svih nas – našu istoriju“. Zato se i zainteresovao za priču o ovim ljudima, pa je zajedno sa Grantom Heslovom napisao scenario koji je zasnovan na romanu autora Roberta M. Edsela. „Želeli smo da napravimo film koji je manje ciničan od prethodnih koje smo radili. Iako smatramo da su oni interesantni, ovoga puta smo se odlučili da prenesemo priču o dobrim ljudima i njihovoj pobedi protiv krajnje lošeg čoveka – Hitlera. A to je priča za koju ranije niko nije čuo“, objašnjava Kluni.

Oficijelni sajt

Premijera: 13. februar 2014. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike