najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trans (2013)

Žanr: triler, krimi, drama
Trajanje: 101 min.
Zemlja produkcije: Velika Britanija

Glavne uloge: Džems Makavoj (James McAvoy), Rozario Doson (Rosario Dawson), Vensan Kasel (Vincent Cassel)
Scenario: Džo Ahern (Joe Ahearne), Džon Hodž (John Hodge)
Režija: Deni Bojl (Danny Boyle)

SINOPSIS
Sajmon je trgovac umetničkim delima koji se udružuje s kriminalnom bandom kako bi ukrali sliku vrednu milione dolara. Nakon što je, usred velike pljačke, pretrpeo udarac u glavu, Sajmon se budi sa izgubljenim pamćenjem. Kako bi pronašao izgubljenu sliku, udružuje se s hipnotizerom. Ulozi rastu dok se magle granice između želja, stvarnosti i hipnotičke sugestije.
O FILMU
Novo ostvarenje oskarovca Denija Bojla je psihološki triler "Trans", u kom glavne uloge igraju Džems Makavoj, Rozario Doson i Vensan Kasel, a Deni Bojl je iza kamere okupio i stare saradnike. Angažovao je Rika Smita, člana grupe "Underworld", koji je, nakon "Trejnspotinga", "Plaže" i ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 2012, bio zadužen za muziku i na ovom projektu. Scenario je radio Džon Hodž, nominovan za Oskara za film "Trejnspoting"; Bojl je s njim sarađivao i na filmovima "Sasvim neobičan život", "Malo ubistvo među prijateljima" i "Plaža".
"Hteli smo da stvorimo konstantnu neizvesnost među likovima u odnosu na istinu. Glavni likovi moraju bukvalno da se oslanjaju na ono što ostali kažu i rade kako bi saznali šta se dešava. Naravno, sve što neko radi ili govori je ili laž ili manipulacija, u najmanju ruku nepouzdano. Tako su protagonisti filma zarobljeni u sopstvenoj slagalici. U tome leži izazov za njih i zabava za publiku – u pokušaju da reše slagalicu", kaže Hodž.
O REŽISERU
Deni Bojl (reditelj)
Godine 2009. nagrađen je Oskarom za režiju filma "Milioner iz blata". Njegov naredni film – "127 sati", bio je nominovan za Oskara u šest kategorija i za devet BAFTA nagrada. Prva dva Bojlova ostvarenja – "Trejnspoting" i "Malo ubistvo među prijateljima", osvojili su po dve BAFTA nagrade i nominaciju za Oskara. "Trejnspoting" je i dalje jedan od omiljenih i najprofitabilnijih britanskih nezavisnih filmova
Oficijelni sajt

Premijera: 25. april 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.