Betmen ponovo na filmu

Režiser filma „Memento“, Kristofer Nolan (Christopher Nolan), odlučio je da preuzme snimanje nastavka „Betmena“ – nove priče o životu slavnog superheroja. Britanski reditelj potpisao je ugovor sa studijom „Warner Bros.“, koji već ima tri „Betmen“ projekta u razvoju.

O ovom iskustvu Nolan kaže: „Rastao sam uz Betmena, bio sam opčinjen njime i uzbuđen sam što ću doprineti priči o jednom takvom liku. Betmen je najverodostojniji i najrealističniji superheroj; on je kompleksna ličnost. Njegove osobine superheroja dolaze iznutra – on nije magični junak.“

Betmen se u filmovanoj verziji pojavio 1989. godine i postigao veliki uspeh. Lik superheroja tumačio je Majkl Kiton (Michael Keaton), po mnogima neprevaziđeni Betmen. Kiton se pojavio i u narednom filmu – „Povratak Betmena“ („Batman Returns“), iz 1992. godine, i ponovio uspeh prethodnog filma. Međutim, sa promenom glavnog glumca popularnost filma opada. Val Kilmer (Val Kilmer) preuzeo je glavnu ulogu u filmu „Betmen zauvek“ („Batman Forever“) iz 1995. godine, a film je vrlo loše prošao na blagajnama. U očajničkoj želji da vrati popularnost filmu, kompanija „Warner Bros.“ promenila je glumca i dovela veliku zvezdu – Džordža Klunija (George Clooney) da igra naslovnu ulogu. Međutim, i sledeći film – „Betmen i Robin“ („Batman And Robin“), iz 1997. godine propada na blagajnama iako je okupio ekipu odličnih glumaca.

Preostala dva projekta kuće „Warner Bros.“ mnogo su mračnija od onog koji je poveren Nolanu. Film „Batman: Year One“ režiraće Daren Aranofski (Darren Aranofsky); on se proslavio filmom „Rekvijem za snove“ („Requiem For A Dream“). Drugi film je „Catwoman“, koji nastavlja priču o liku Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) iz filma „Povratak Betmena“.

Najozbiljniji kandidat za glavnu žensku ulogu u Nolanovom filmu je Ešli Džad (Ashley Judd). Nolanov poslednji film je „Insomnia“ s Alom Paćinom u glavnoj ulozi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike