najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film “Dankinja” od sutra u bioskopima

Film “Dankinja”, premijerno prikazan na ovogodišnjem Festu, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer “Taramaunt”.

Zasnovan na romanu Dejvida Ebershova, “Dankinja” je ljubavna priča inspirisana životima Lili Elbe i Gerde Vejner, koje igraju oskarovac Edi Redmejn (“Teorija svega”) i oskarovka Alisija Vikander (“Ex Maćina”), a režiju potpisuje oskarovac Tom Huper (“Kraljev govor”, “Jadnici”).

Vikander je osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu u ovom dirljivom filmu.

U Kopenhagenu 1926, umetnik Ajnar Vejner je oženjen Gerdom Vejner i poznat je po slikama pejzaža. I Gerda je umetnica, ali manje poznata i radi portrete uglednih građana.

Njihov brak je stabilan i pun ljubavi, ali sve će početi da se menja jednog dana kad Gerda zamoli svog muža da zameni model koji mora hitno da naslika i obuče mu haljinu.

Ajnar će uskoro shvatiti da je Lili zapravo izraz njegove prave ličnosti i počeće da živi svoj život kao žena.

Gerda će neočekivano shvatiti da ima novu muzu i obnovljeni kreativni nalet, ali ovaj par će uskoro doživeti negodovanje društva.

Napustiće svoju domovinu i otići u Pariz gde ljudi imaju otvorenija shvatanja i gde će Gerdina karijera nastaviti da cveta i gde će brak ovog para evoluirati, ali ne bez napora.

Dankinja (video)

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike