U trendu

„Pinokio“ ruši sve rekorde u Italiji

Novi film oskarovca Roberta Beninija (Roberto Benigni) – „Pinokio“ („Pinocchio“) – srušio je sve rekorde u zaradi već tokom prvog vikenda prikazivanja u Italiji, i pored oprečnih kritika.

Film je veran originalnoj priči bajkopisca Karla Kolodija (Carlo Collodi) iz XIX veka. Neki kritičari su ga okarakterisali kao odličan klasik, dok su drugi smatrali da film nije ništa drugo do dosadan plagijat.

Roberto Benini pojavljuje se u ovom filmu u dvostrukoj ulozi: kao režiser i glavni glumac. Upravo on glumi malog drvenog lutka kome poraste nos svakog puta kada izgovori neku laž. Beninijev poslednji film, tragikomedija „Život je lep“ („Life is Beautiful“), pobrao je sve nagrade, uključijući i nagradu Oskar. I ovoga puta je producentska kuća Miramaks, ogranak Volt Dizni kompanije, stala iza Beninijevog projekta.

„Pinokio“ je zaradio tokom prvog vikenda prikazivanja u Italiji sedam miliona evra. Prethodni rekord u Italiji držao je film „Gospodar prstenova“ („Lord of the Rings“), sa zaradom od skoro šest miliona evra.

„Pinokija“ je pratila ogromna medijska kampanja, kakvu može da isprati samo kuća kao što je Miramaks. Čitav Rim je mesec dana pre premijere bio oblepljen slikama vragoslastog Beninija u ulozi Đepetovog sina. Rezultat ovakvih poslovnih poteza je: više od milion gledalaca u 860 bioskopa širom Italije.

U Americi će „Pinokio“ doživeti premijeru tokom Božićnih praznika, ili, bolje reći, u udarnom oskarovskom terminu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike