U trendu

„Žmurke“ – najgledaniji film

„Izađi gde god da si!“ bio je lajtmotiv u američkim bioskopima poslednje nedelje januara. Napeti triler „Hide and Seek“ (uskoro će biti prikazan i kod nas pod imenom „Žmurke“) ubedljivo je zauzeo prvo mesto na američkim blagajnama prošle nedelje. Može se reći da se De Niro vratio na tron jer je njegov film „Upoznajte Fokerove“ („Meet the Fockers“), koji je nedeljama zauzimao prvo mesto, tek nedavno potisnut ka dnu liste.

Robert de Niro (Robert De Niro), dobitnik dvaju Oskara, glumi Dejvida Kalaveja, problematičnog oca i udovca u ovom filmu, a Dakota Fening glumi njegovu ćerku Emiliju, koja krije zastrašujuću tajnu. Igra žmurke sa imaginarnim prijateljem Čarlijem u početku je bila jednostavna i naivna za malu Emiliju Kalavej. Najednom, otkrila je da se nalazi usred serije košmarnih događaja koje ne može da zaustavi čak ni njen otac Dejvid. Ko je ili šta je Čarli?

Režiju filma potpisao je Džon Polson (John Polson), a u filmu igraju i Femke Jensen (Famke Janssen), Elizabet Šu (Elisabeth Shue) i Ejmi Irving (Amy Irving).

Objavljivanje nominacija za Oskara dalo je vetar u leđa mnogim filmovima koji su tokom proteklih nedelja izašli kao limitirana izdanja. Tako je novi film Klinta Istvuda (Clint Eastwood) – „Beba od milion dolara“ („Million Dollar Baby“), preskočio čak devet mesta na listi da bi se prošle nedelje našao u samom vrhu. Ovaj film dobio je sedam nominacija, među kojima i za glavnu žensku (Hilari Svonk) i mušku (Istvud) ulogu. U filmu zapaženu ulogu igra i Morgan Friman (Morgan Freeman).

Skorsezeov „Avijatičar“ („The Aviator“) preskočio je samo dva mesta i našao se prošle nedelje na šestom mestu liste. Stranputice („Sideways“) su sa pet nominacija konačno uspele da se ubace u deset najgledanijih filmova u Americi.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend januara (28-30):

  1. „Hide and Seek“
  2. „Are We There Yet?“
  3. „Million Dollar Baby“
  4. „Coach Carter“
  5. „Meet the Fockers“
  6. „The Aviator“
  7. „Sideways“
  8. „In Good Company“
  9. „Zebra trkačica“ („Racing Stripes“)
  10. „Assault on Precinct 13“

Sutra čitajte o najgledanijim filmovima u Americi tokom prve nedelje februara.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike