U trendu

„Bazen bez vode“ u Narodnom pozorištu

Jedna bizarna priča o odustvu svih skrupula i granica u želji da se postigne uspeh i jedan na drugačiji način provokativan Mark Rejvenhil od onog kojeg poznajemo: posle predstava "Polaroidi" i "Šoping end faking", na beogradsku scenu stiže "Bazen bez vode". U tom praznom prostoru na sceni Raša Plaović, na maloj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu ima zadatak da se snađe rediteljka Đurđa Tešić. Iako u ovoj drami nema određenog broja lica, glumci su ipak tu; i to njih četvoro: Vanja Ejdus-Kostić, Goran Jeftić, Sena Đorović i Aleksandar Đurica.
Sudeći po novoj Rejvenhilovoj drami, čini se da ovaj tekst u potpunosti odudara od ranije njegove poetike, i to pre svega na planu strukture teksta. Pisan je za trupu koja se bavi fizičkim teatrom i podseća na muzičku partituru. Nije ni jasno koliko u njemu ima likova. Mogla bi da bude monodrama, a može se raditi i sa više glumaca. Ubraja se u komade nove estetike koji se najšire mogu svrstati u postdramsku književnost. Nema dijaloga, likovi prepričavaju i na momente "odigravaju" priču koja se već završila.
Priča o grupi umetnika koja se druži od najranije mladosti, a među kojima je samo jedna od njih uspela da stekne svetsku slavu, što nas dovodi do neočekivanog i bizarnog raspleta – počeće uskoro da živi na sceni beogradskog pozorišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.