U trendu

Bulevarski spektakl

Na sceni Beogradskog dramskog pozorišta koja je odnedavno rekonstruisana postavljena je predstava savremenog francuskog dramaturga Erika Emanuela Šmita, „Frederik ili bulevar zločina“.

Autor je dramu napisao za Žan Pol Belmonda, a u domaćoj verziji glavnu ulogu tumačiće Dragan Nikolić, kome je ovo ujedno i povratak na beogradsku pozorišnu scenu. Priča se odvija u 19. veku u Parizu, a u središtu događanja je poznati glumac iz tog perioda, Frederik L“Metr, čiji uspeh, pad i životni put publika prati tokom predstave.

Režiju komada preuzeo je Milan Karadžić, koji je u biltenu objasnio da mu se tekst dopao zbog toga što se radnja dešava u pozorištu u jedno romantično vreme u kojem vidimo teatar iza kulisa, pri čemu možemo zaključiti da se ništa nije promenilo od tog doba do danas.

U „Frederiku“ igra velika glumačka ekipa: uz Nikolića, tu su još i Vesna Čipčić, Milica Zarić, Mima Karadžić, Miki Damjanović, Pavle Pekić i drugi.

Veselo-tužna pozorišna igra podsetiće beogradsku publiku na to da bulevarsko pozorište nije ništa manje zahtevno od klasičnog teatra, prikazujući jednu stvarnu biografiju čoveka koji je nosio repertoar pariskih pozorišta u periodu od 1838. do 1848. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.