U trendu

Danas počinje Manakovo kulturno leto

Manakovo kulturno leto počinje danas u Manakovoj kući, a do 29. jula publici će biti predstavljen bogat kulturni program podeljen u nekoliko celina – Teatar na Đumruku, Savamalski koncert, Kino Manak i Boemska Savamala.

Program je zamišljen tako da zadovolji različite ukuse i generacije – od ljubitelja klasične muzike do sevdaha, od starogradske muzike do muzičko-scenskih performansa.

Pozorišni program baziran je na kamernim formama i posvećen jakim ženskim dramskim likovima, dok filmovi obeležavaju jubilej Velikog rata i promovišu običaje Stare planine.

Manakovo kulturno leto otvoriće poeta Vitomir Vico Dardić programom „Među svojima“ – omažom Vladislavu Petkoviću Disu i Milutinu Bojića, velikim pesnicima od čije se smrti ove godine navršava 100 godina.

Posetioci će imati priliku da pogleda predstave „Vatre“ u režiji Aleksandra Jovanovića-Ćute, „Noć kristalne pesnice“ u režiji Vladimira Putnika i „Ulica crvenih fenjera“ reditelja Jovana Ljubenovića, kao i filmove „Niš ratna prestonica“ Vladimira Đorđevića i „Još samo malo“ Vladimira Manića.

Đura i Mornari će prirediti koncert starogradske muzike, trio „Artium“ održaće koncert pod nazivom „Ubrzanje… od romantizma do 21. veka“, a nastupiće i „Sevdah Urban“.

Manifestaciju će zatvoriti muzičko-scenski program o rokerskom Beogradu 80-tih godina pod nazivom „Beograd bez sna“ u kome će učestvovati Vladimir Đurić Đura, Milan Burda i Boris Đurić.

Manakovo kulturno leto organizuju Tangram Centar i Entografski muzej u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.