U trendu

Festival „Miredita, Dobar dan!“ od 25. do 28. maja u BG

BEOGRAD – Deveto izdanje „Miredita, Dobar dan!“ festivala biće otvoreno 25. maja u 18h, izložbom „Sve naše suze“, a festivalski program trajaće sve do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, najavili su organizatori.

Ovogodišnji festival “Miredita, dobar dan!” u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskih Inicijativa, Foruma ZFD i organizacije Integra sa Kosova, predstavljaće spoj umetnosti, savremene kulturne scene i pokretanja važnih pitanja koja se tiču kako prošlosti tako i budućnosti.

Festival će ove godine započeti izložbom „Sve naše suze“ u sredu, 25. maja od 18h, a koju će posetioci imati prilike da pogledaju do 1. juna u prostoru Endžio Hab, na adresi Dobračina 4.

Svečanost povodom otvaranja, održaće se 26. maja, u dvorištu Centra za kulturnu dekontaminaciju sa početkom u 18h, nakon čega će svi gosti od 19h moći da pogledaju predstavu „Stifler“, na istoj lokaciji, koja kritički promatra moralne standarde koje društva često koriste kao kriterijum za iskazivanje ljudskosti i pružanje pomoći.

U fokusu debatnog programa festivala ove godine će biti odnos prema ratu u Ukrajini, kao i kultura sećanja na žrtve Golog otoka.

Detalje o vremenu održavanja debata, lokacijama i govornicima možete pronaći na sajtu festivala

Na repertoaru festivala ove godine nalazi se i film “Košnica”, rediteljke Bljerte Bašoli, koji će premijerno biti prikazan beogradskoj publici 28. maja od 20h u Jugoslovenskoj Kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici.

“Košnica” je jedini film sa Zapadnog Balkana koji je ove godine ušao u uži izbor za nominaciju za prestižnu nagradu Oskar.

Film je osvojio do sada mnogobrojne nagrade, među kojima i tri nagrade na Sandens festivalu.

Ulaz na film, kao i na sve događaje sa programa festivala “Mirëdita, dobar dan!” je potpuno besplatan.

Koncert popularnog kosovskog izvođača, Špata Dede, zakazan je za 27. maj u 21h, dok će deveto izdanje festivala biti zatvoreno žurkom u XL Baru uz zvuke koje će publici puštati Đ Genc Eljezaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar