U trendu

Handanović: Svako ko voli Riblju čorbu treba ići na Taš

BEOGRAD – Koncert Riblje čorbe sa prijateljima koji će u čast njenog basiste Miše Aleksića (1953-2020) biti održan 16. avgusta (21:00) na stadionu Tašmajdan u Beogradu, jedinstven je događaj kojem bi trebalo da prisustvuje svako ko voli legendarnu grupu, izjavio je danas v.d. direktora Cebef-a Damir Handanović.

„Biće to lep događaj. Svako ko dođe uživaće u lepoj veceri na Tašmajdanu i učiniće dobro delo pošto će sav prihod od ulaznica ići Mišinoj porodici. Miša nije bio samo legedarni basista, već je bio bitan šraf u konstrukciji Čorbe koja traje toliko godina“, rekao je Handanović agenciji Tanjug.

Centar beogradskih festivala se pridružio Čorbinom menadžmentu Melos estradi u organizaciji jer su prepoznali važnost koncerta i njegov humanitarnu karakter, a Handanović se posebno zahvalio muzičarima Momčilu Bajagiću-Bajagi, Nikoli Čuturilu, frontmenu Van Goga Zvonimiru Đukiću, kao i Žiki i Dragom Jeliću iz legendarne Ju grupe, što su se kao Mišini prijatelji odazvali pozivu da budu gosti na Tašu.

Aleksić je bio suosnivač Riblje čorbe i koautor brojnih njenih pesama, kao što su „Amsterdam“, „Ostani đubre do kraja“, „Prevara“, „Ostaću slobodan“, „Dobro jutro“, „Alo“ i druge. Preminuo je jesenas od posledica Kovid-19, a koncert na Tašu biće održan na njegov rođendan 16. avgusta.

„Miša je bio mnogo više od člana benda. On nam je nikad prežaljeni brat. Nijedna odluka nije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo na koncertu svi izvoditi njegove kompozicije, a premijerno će biti izvedena poslednja pesma koju je napravio ‘Dve gitare'“, bio je rekao vođa Riblje čorbe Bora Đorđević najavljujući koncert.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.