U trendu

Kako je biti žena

U romanu "Osećam se loše zbog svog vrata" spisateljica i scenaristkinja Nora Efron iznosi intimne, duhovite i razoružavajuće misli o tome kako je to biti žena. Slavna Njujorčanka koja je napisala scenario za nezaboravnu romantičnu komediju "Kad je Hari sreo Seli" kao i za hitove: "Silkvud", "Besani u Sijetlu", "Imate poštu", "Majkl" (poslednja tri je i režirala), tri puta je bila nominovana za Oskara za originalni scenario, a tvorac je i književnih hitova "Luda salata", "Gorušica", "Devojka koju niko neće na orgijama" i "Škrabaj".
U novoj knjizi progovara o svemu što tišti savremenu ženu zrelih godina: o bojenju kose, vežbanju na traci, losionima i kremama koji obećavaju da će usporiti starenje, o izgledu vrata… Govori o životu neposrednim glasom i suvim humorom, bez iluzija i zabluda. Tako pod naslovom "Šta bih volela da sam znala" Nora Efron beleži: "Nikad se nemojte udati za čoveka od koga ne biste želeli da se razvedete" ili "Ako cipela nije taman u prodavnici obuće, onda nikad neće ni biti" kao i "Sve što mislite da nije u redu sa vašim telom u 35. upravo je ono čega ćete se sa nostalgijom sećati u 45".
Nora skicira život opsednute kuvarice, strastvenog stanovnika grada i nesrećnog roditelja. Priča nam i neke svoje dogodovštine tokom stažiranja u Beloj kući. Njen suprug je jednako slavni pisac Nikolas Pileđi, autor knjige "Dobri momci", koja je prerasla u scenario za istoimeni film, kao i scenarija za film "Kazino". Oba filma je režirao Martin Skorseze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.