U trendu

Kineski festival svetla od 31. januara u Beogradu i N. Sadu

BEOGRAD – Četvrti Kineski festival svetla biće svečano otvoren za Kinesku novu godinu, 31. januara u 17 sati na Sava promenadi, spektakularnim vatrometom u organizaciji Grada Beograda, najavili su danas organizatori.

Manifestacija će trajati do 13. februara, besplatno za posetioce, ispred šoping centra „Galerija“ u Beogradu i u Limanskom parku u Novom Sadu, gde će lampioni će biti uključeni svakog dana od 17 sati.

„Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji je zanimljiv svim
generacijama“, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, posetioce očekuju kod ulaza 5 „Galerije“ muzičko-svetlosne interaktivne gazilice koje se aktiviraju plesom po njima, kao i „impozantna ‘Leptirova krila'“.

„Limanski park svetleće kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije“, kaže se u saopštenju.

Osnivač festivala i muzičar Slobodan Trkulja ocenio je da ćemo „uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi“.

Kineski festival svetla se održava u organizaciji “Balkanopolis centra za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Beograda i podršku Ambasade Kine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.