U trendu

Klasici za lepše detinjstvo

Riznica Roalda Dala, jednog od najvoljenijih pisaca dečje literature, predstavlja izbor iz piščevih književnih ostvarenja koja govore o stvarnim i izmišljenim zbivanjima. Tu su i prozni i poetski odlomci iz njegovih kultnih knjiga za decu, pisma, neke pesme koje su prvi put objavljene. Sve je ilustrovano bajkovitim crtežima Kventina Blejka, inače Dalovog velikog prijatelja i glavnog ilustratora svih njegovih ranijih knjiga.
"Čarli i fabrika čokolade", "Čarli i veliko stakleno liftalo", "Matilda", "Veštice" ili "Riznica" Roalda Dala – svrstane su među najređa dela svetske literature i dostigla su u međuvremenu status bezvremenih klasika, i to u krugovima one najkritičnije i najiskrenije – dečje publike. Istinski velikan književnosti za najmlađe (neka od njegovih dela ekranizovana su za potrebe filma), kreator decenijama aktuelnih literarnih naštarija, majstorski je obradio veliki broj dečjih strahova u delima koja ne samo da obiluju humorom a pre svega avanturom već su – bez obzira na obavezan hepiend – često protkana i izvesnom mračnom crtom; u njih su uvek utkane i suštinske životne pouke o poštenju i drugim ljudskim vrednostima.
Ova zbirka doneće radost ne samo ljubiteljima Dalovog stvaralaštva već i čitaocima koji se ranije nisu sreli sa delima uvršetnim u nju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.