U trendu

Koncerti u BG i NS: Lara Fabian, „Negative“, „Elemental“. . .

BEOGRAD – Velika inostrana imena Lara Fabian, „The Brand New Heavies“, Elisa, hrvatski sastav „Elemental“, domaća rok atrakcija „Negative“, neki su od muzičara koji će održati koncerte do kraja nedelje u Beogradu i Novom Sadu.

Poznati britanski džez fanki sastav “The Brand New Heavies” održaće dva koncerta zaredom večeras i sutra u beogradskom klubu BitefArtCafe, u okviru koncertnog serijala “Musicology Sešions”.

Autentična grupa sa mešavinom srodnih žanrova – jaž/funk/soul/R’n’B zapravo su pioniri londonske „Acid jaž“ scene.

Osnivači benda Jan Kinkejd i Sajmon Bartolomeo, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama na svetskim top 40 listama, a prodali su više od 2,5 miliona primeraka svojih albuma.

Bend je nastao 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu, a ubrzo je sastav dobio i duvačku sekciju, kao i pevačice.
Glavni trio benda danas čine – Sajmon Bartholomeo, Endru Levi i Anđela Riči, dok je Jan Kinkejd napustio priču 2015. godine nakon tri decenije u grupi.

Nastupali su pre pandemije korona virusa 2019. godine takođe na sceni ovog kluba i imali su dva rasprodata koncerta dve noći zaredom. Ranije su osvajali i Sava centar, i razne festivale po Srbiji kao džez manifestaciju “Nišville” u Nišu.

Bend za sobom ima 11 studijskih albuma.

Soul pop diva Bojana Stamenov sa svojim bendom prvi put će nastupati večeras od 22h u Domu kulture Novi Sad.

Poznata kao srpska Areta Frenklin, Bojana je jedan od najkvalitetnijih vokala srpske muzičcke scene.

Upravo je imala mini koncert u Beogradu na sceni Mts Dvorane pred projekciju američkog filma „Respect“ (2021) o životu Arete Frenklin kao idealni izbor.

Bojana Stamenov bend je bluz sastav koji je nastao 2021, sa autentičnim zvukom i autorskim kompozicijama, a trenutno snimaju svoj prvi autorski album na egleskom jeziku.

Najpoznatije numere iz domaćih TV serija i filmova biće predstavljene sutra na koncertu Hora i Narodnog orkestra RTS na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Hor i Narodni orkestar Radio-televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića, uz maestra Đorđa Stankovića, za 21. oktobar pripremaju jednu pravu muzički spektakl pod nazivom „Ko to tamo…“ sa repertoarom najpoznatijih numera iz domaćih filmova i serija kao što su, „Montevideo“, „Muzikanti“ , „Kamiondžije,“ „Zona Zamfirova“, i drugi, u specijalno rađenim aranžmanima za Hor i orkestar.

Beogradski indi pop rok bend „Dram“ održaće svoj prvi veliki koncert u Domu omladine Beograda u sali Amerikana sutra veče, a gošća koja će otvoriti Amerikanu biće dream pop queen Oli Pop.

Koncert u Domu omladine ujedno je i promocija drugog, najnovijeg studijskog albuma grupe dram, “Previše svega”, kolekcije pop pesama o dražima i strahovima mladosti.

Nakon nostalgičnog prvog albuma “Nećemo promeniti svet” i tri elektro singla “Vikend ubija”, “Ti me voziš”, “Ceo grad”, bend je u septembru izdao drugi studijski album.

Oli Pop, godinama na sceni poznata i kao Olivera Popović, nije samo “drama queen” kako sebe naziva u jednom od svojih najsvežijih singlova, već i kraljica transformacije. Mnogi je znaju kao dream pop divu za klavijaturama i na gitari, a od 2022. ona polako postaje solo pop umetnica koja se više nego ikad bavi psihologijom ženskog bića provučenu kroz zabavne dens ritmove i elektroniku.

Hrvatski hip hop rep sastav „Elemental“ stiže sutra u Dom kulture Novi Sad, kao i 22. oktobra u Mts Dvoranu.

Novosadska publika će prvi put imati priliku da jedan od najatraktivnijih regionalnih koncertnih sastava „Elemental“ vidi u klupskom koncertnom prostoru.

Što se tiče koncerta u prestonici veče kasnije 22. oktobra beogradska publika će ponovo moći da čuje i gleda jedan od najatraktivnijih muzičkih sastava u regionu, prvi put u Mts Dvorani.

Ovo će istovremeno biti njihov najveći samostalni nastup u Srbiji, budući da su do sada imali koncerte u Domu omladine Beograda (2017) i nedavno na Letnjoj sceni rok kluba Fest u Beogradu (2022), posle čak 4 odlganja usled pandemije korona virusa.

Nakon osam studijskih albuma, ovo će biti još jedna prilika za emotivni susret publike glavnog grada Srbije sa svojim dugogodišnjim favoritima, čiji je zaštitni znak neobična pevačica Mirela Priselac Remi, koja je bila član žirija za Nagradu “Milan Mladenović” 2020. godine.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Akustični koncert rok grupe „Negative“ biće održan u Domu kulture Novi Sad 22. oktobra.

Ovde su već nastupali tokom proleća, u standardnom električnom formatu, a sada će premijerno svirati unplugged, kako su se predstavili u Beogradu na rasprodatim koncertima u klubu BitefArtCafe u aprilu 2022.

Pevačica svetskog glasa Ivana Peters, Nikola Radaković, Milen Zlatanović i Darko Janošević, osnovali su „Negative“ tokom NATO perioda 1999. godine.

Takođe, imali su uspešan koncert u Mts Dvorani (2021) u vreme kovida 19 i ograničenja za posetioce.

Tokom karijere, snimili su četiri studijska albuma, ali su se ponovo okupili i sa starom energijom krenuli u nove, muzičke pobede.

Hitovi poput „Ti me ne voliš“, „Tango“, „Zbunjena“, „Ja bih te sanjala“, „Kraj“, „Kad se svetla ugase“ ili obrada „Barakuda“ (Viktorija) će dobiti dobiti novo odelo u drugačijim aranžmanima.

Nagrađivana italijanska kantautorka Elisa nastupiće prvi put 22. oktobra u klubu BitefArtCafe u Beogradu u okviru svoje evropske turneje, a dovodi je regionalna koncertna agencija “Ćarm Music”.

Nakon drugog nastupa na festivalu u Sanremu, Elisa je u februaru ove godine objavila dvostruki album “Ritorno al Futuro/ Back to the Future” na italijanskom i engleskom jeziku, i publika će da ga čuje uživo u Beogradu.

U svojoj karijeri koja traje skoro tri decenije, od objavljivanja njenog debitantskog albuma ,,Pipes & Flowers” (1997), Elisa je osvojila prestižne nagrade u Italiji i u svetu.

Muzička umetnica je sarađivala sa svetskim zvezdama – Zučhero, Tina Tarner, Lučiano Pavaroti, hit bendom “Imagine Dragons” i mnogim drugim muzičarima.
Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone (1928-2020) i Elisa radili su na numeri ,“Ancora Qui?“ kao deo muzike za surovi vestern film ,“Đangova osveta“ (2012) Kventina Tarantina.

Slavna kanadsko-francuska pop pevačica Lara Fabian nakon dva odlaganja od 2020. godine, konačno će održati koncert 22. oktobra u Štark Areni.

Koncert koji je bio zakazan za 26. jun 2021. odložen je zbog pandemije korona virusa, kao i godinu ranije, a sada će uslediti spektakl koji priprema ova velika muzička zvezda.

Njen snažan glas se prepoznaje još od prve note ume da probudi najlepše emocije.
O tome govore brojne muzičke nagrade, kao i preko 20 miliona prodatih albuma širom sveta.

Svojim fanovima širom sveta Lara šalje poruku o ljubavi, jednakosti i snažnim emocijama.

Dama stoji iza velikih hitova, među kojima su najpoznatiji: „Je T’aime“, „Quédate“, „Je Suis Malade“, „Adagio“, „Caruso“ i mnogi drugi.

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća sa novom „50 World Tour “ turnejom u okviru koje će konačno posetiti Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.