U trendu

Ljubavni trougao

Za većinu čitalaca američki pisac Bret Iston Elis titulu "lošeg dečaka" poneo je nakon pisanja romana "Američki psiho", koji je prilično uzdrmao japijevski kapitalistički svet. Međutim, Elis je još početkom osamdesetih godina 20. veka iznenadio književne znalce svojim prvencem "Manje od nule", koji je žestoko osporavan zbog mračne slike kojom je predstavio američku omladinu, posebno onu koja potiče iz imućnijih porodica. Uprkos kritici, roman je postao bestseler u mnogim zemljama i isto kao i "Američki psiho", vremenom je pretočen u film. Sličnu sudbinu doživeo je i autorov roman "Pravila privlačnosti".
U pitanju je priča o ljubavnom trouglu u kojem su se našli troje mladih ljudi, studenti Benington koledža – Loren, koja često menja partnere, biseksualac Pol i večiti cinik Šon Bitmen (mlađi brat Patrika Bitmena, glavnog junaka Istonovog romana "Američki psiho"). "Pravila privlačnosti" su baš ono što se od Elisa očekuje da bude. Roman koji je prožet gorčinom, koji govori o svetu obuzetom ravnodušnošću, u kojem se očekivanja i želje glavnih junaka usled okolnosti i načina na koji žive lako pretvaraju u frustracije. "Pravila privlačnosti" je i svojevrsna rošomonijada na račun moderne Amerike, kritika jednog društva koje polako ali sigurno upada u beznađe.
Filmska verzija ovog romana koju je 2002. godine režirao Rodžer Ejvori postigla je veliki uspeh, afirmišući čitavu grupu mladih glumaca sa Sejmonom Van Der Bikom na čelu, publici do tada poznatog isključivo po ulozi dobrog momka iz serijala "Dosonov svet".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.