U trendu

Master klas Vanese Lan namenjen muzičarima i kompozitorima

BEOGRAD – Vanesa Lan održaće master klas „Objects of ritual“ od 11. do 13. decembra u Beogradu. Mogu da se prijave svi zainteresovani muzičari i kompozitori, s posebnim naglaskom na instrumentima – flauta, klarinet, violina, čelo i klavir.

Kao deo kontinuirane želje da obrazuje i dalje razvija mlade profesionalce u sferi pozorišnih i izvođačkih umetnosti, Hartefakt fond organizuje ovaj master klas čiji je primarni fokus na pozorišnoj i primenjenoj muzici.

Polaznici mogu učestvovati kao izvođači, kao kompozotori koji žele da daju kreativne sugestije i dopunjuju svoje teoretsko znanje iz oblasti savremenog komponovanja za pozorište i performans, ili i jedno i drugo.

Tokom tri dana imaće priliku da sa mentorkom rade na različitim aspektima procesa stvaranja pozorišnih kompozicija, kao i njihovog izvođenja u različitim prostorima/kontekstima.

Poslednjeg dana, kandidati će pred publikom izvesti koncert ili performans predstavljanja dela na kojima su radili u toku master klasa.

„Cilj je rad na individualizaciji i kreativnosti svakog učesnika, ispitivanje toga šta znači biti solista i koje sve neistražene mogućnosti za jednog solistu postoje, kao i podsticanje na aktivno promišljanje muzike u kontekstu pozorišta i performansa“, objašnjavaju iz Hartefakta.

Kandidatima koji budu izabrani biće dostavljen neophodan materijal (note) za solo deonice koji je potrebno uvežbati pre početka master klasa, ukoliko žele da učestvuju kao izvođači.

Za prijavu na master klas potrebno je do 22. novembra poslati na new@heartefact.org – CV, kratko motivaciono pismo i snimak izvođenje/probe/vežbanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.