U trendu

„Moje novo ja“ estetskih hirurga Miodraga i Milana Colića

BEOGRAD – U Srbiji se najviše estetskih hiruških intervencija, oko 30 odsto, izvodi uvećanjem i smanjenjem grudi, a zatim slede operacije nosa, liposukcija i fejs lifting, navode esteteski hirurzi braća Miodrag i Milan Colića u svojoj knjizi „Moje novo ja“, promovisanoj večeras u kafe knjižari „Delfi“ u SKC.

Kako je objasnio Milan Colić, njihov je cilj bio da ovom knjigom objasne estetsku hirurgiju široj publici i opišu svoje doživljaje dok su radili ovaj težak, ali veoma lep posao.

U knjizi se navode iskustva lekara i pacijenata kojih je u protekle tri decenije u njihovoj klinici bilo više od 25.000 i to ne samo iz svih republika bivše Jugoslavije, već i iz inostranstva, pretežno Nemačke, Austrije i Italije.

Milan je istakao da je u knjizi sakupio ne samo anegdote iz svoje i bratovljeve lekarske prakse, već je to hronika njihovog rada od male ordinacije do impoznatne klinike na kojoj mogu da izvedu najkomplikovanije hirurške zahvate, ako je u pitanju neka kancerozna pojava koja narušava izgled pacijenta.

Oni su se usavršavali u najvažnijim centrima u svetu, od Brazila gde radi slavni Ivan Pitangi, preko Meksika do SAD i drugih zemalja koje su dostigle sam vrh estetske hirurgije.

Više od polovine pacijenata bili su nam stranci, navodi Milan.

Glumica Vesna Trivalić je pričala o prijateljstvu sa braćom Colić koje je preraslo u kumstvo i o njihovoj radoznalosti da se upoznaju sa svim novim metodama rada kako bi te novitete primenjivalu na svojoj klinici gde obučavaju mlade hirurge.

Knjiga je tako napisana, konstatovala je Trivalić, da pruža toliko znanja koliko je potrebno jednom laiku i to je tako vešto urađeno da će čitaocu biti zabavno.

Direktor Lagune Dejan Papić je rekao da je za dve decenije objavio oko 4.000 naslova i svi su bili dovoljno zanimljivi da nađu čitaoce.

On navodi da je duže vreme tragao za knjigom o plasičnoj hirurgiji, ali ništa nije zadovoljilo njegove visoke standarde, dok mu Colići nisu ponudili svoju knjigu, za koju je kazao da je dovoljno dobra za standard Lagune.

„Knjiga je poštena, duhovita, vrlo pismeno napisana i nije pretenciozna“, ocenio je Papić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.