U trendu

Na Sajmu knjiga uručene novinarske nagrade

BEOGRAD – Poslednjeg dana 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga uručene su novinarske nagrade Geopoetici za najuspešnijeg izdavača i Laguni za najprofesionalniji odnos prema medijima.

Žirijem je predsedavao Dragan Bogutović (Večernje novosti), a članice su bile Meliha Pravdić (Radio Beograd), Marija Rajšić Miljević (RTS) i Tatjana Nježić (Blic).

„Potpuno svesni da živimo u vreme krika i slike i u društvu spektakla, u ovoj kući su beskompromisno, a ležerno, dostojanstveno i zanimljivo pokazivali i dokazivali da ako nekom treba lepote i nade može ih naći u književnosti“, navedeno je u obrazloženju za priznanje Geopoetici.

Osnivač i glavni urednik Geopoetike Vladislav Bajac se, nakon što je primio Povelju i sliku „Blagovesti“ iz ruku autorke Slobodanke Bobe Rakić Šefer, prisetio početaka Geopoetike pre ravno četvrt veka i izrazio zadovoljstvo što je ova kuća i posle svega ostala dosledna sebi.

U ime Lagune, takođe u godini jubileja – 20 godina postojanja, sliku Dragana Stojkova primila je Tanja Vučković, PR najproduktivnije izdavačke kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.