U trendu

“Nečista krv – Greh predaka” dostigao 22 000 gledalaca

BEOGRAD – Novi domaći film “Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića prvog vikenda u bioskopima Srbije i regiona je dostigao 22.000 gledalaca, što ga trenutno čini najgledanijim filmom u domaćim bioskopima, saopštio je distributer iz Beograda “Fame Solutions”.

Nakon prikazivanja na letnjim festivalima po Srbiji, film je imao svečanu premijeru 24. avgusta u Kombank Dvorani, a od 26. avgusta počeo je da se prikazuje u bioskopima širom zemlje, u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Uloge u filmu tumače – Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Za scenografiju je bio zadužen iskusni umetnik Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio impresivnu rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, a film je nastao u produkciji kuće “This and That Productions”.

Film “Nečista krv – Greh predaka” je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za preminulog autora Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković).

Celokupan glumački ansambl dobio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Reditelj Milutin Petrović snimio je film i seriju od 10 epizoda prema davno izgubljenom scenariju istaknutog filmskog reditelja Vojislava Voje Nanovića (1922-1983).

Ovaj film su podržali i Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.