U trendu

Novosadski Oktobarfest 18. i 19.oktobra

NOVI SAD – U Master hali Novosadskog sajma 18. i 19.oktobra biće održan 4. „Novosadski Oktoberfest 2019“, koji je prošle godine posetilo više od 15.000 ljudi.

Robert Čoban, predsednik Color Preš Grupe, rekao je da je „Novosadski Oktoberfest“ uvršten među 10 ovakvih manifestacija u svetu.

Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, kaže da je važno što će, posle „Lorista“, koji je okupio više od 30.000 posetilaca, biti održana još jedna manifestacija na Novosadskom sajmu.

„Novosadski Oktobarfest okuplja brojnu publiku, a nadamo se da će biti brojnija iz godine u godinu“, rekao je Cvetković.

Tihana Putin, PR Turističke organizacije Novog Sada, naglasila je da je ova manifestacija bitna zbog turista, koji iz godine u godinu sve više.

„Gledano statistički, od početka godine, zaključno sa avgustom, primećen je porast turista u odnosu na isti period prošle godine. Najviše ih je iz Kine, Nemačke, Rusije, Velike Britanije“, rekla je Putin.

Festival “Oktoberfest” prošle godine je okupio više od 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i desetina zanatskih, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

U ovogodišnjem muzičkom programu nastupiće “Blaža i kljunovi”, “Atomsko sklonište”, “Van Gogh”, “Zbogom Brus Li”, “Ortodox Celts”, “Jura Stublić i Film”, “Električni orgazam”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.