U trendu

Onlajn program DK Studentski grad do 10. januara

BEOGRAD – Dom kulture Studentski grad (DKSG) na Novom Beogradu tokom januara je pripremio onlajn program za svoju publiku, dok se ne steknu uslovi za uživo izvođenje svih planiranih kulturnih aktivnosti.
Glavni i odgovorni urednik DKSG Boris Postovnik izdvaja onlajn koncert alternativne grupe E-Play koji će večeras biti emitovan na društvenim mrežama ove ustanove kulture, Instagramu i Fejsbuku.
Ovaj beogradski sastav od svog osnivanja (1998) veoma je aktivan u koncertnom životu prestonice, Srbije i regiona, a tokom pandemije uspeli su da nastupe nekoliko puta (Bašta rok kluba Fest u Zemunu, Ada Ciganlija u okviru Beer fest bara) i da snime spotove za pesme sa poslednjeg albuma “Sloboda” (Long Play, 2018).

„U DKSG smo do sada svirali već nekoliko puta i to nam je uvek prijalo. Ovoga puta ćemo svirati dosta pesama sa albuma Obični ljudi, ali i nekoliko novih, još neobjavljenih numera, tako da smo baš uzbuđeni“, rekla je Maja Cvetković, liderka benda, pevačica, basistkinja i autor svih pesama.
Petog januara na programu će biti “Pozorišni Zoom koktel”, nova forma druženja kroz pozorišne priče i teme koje interesuju buduće mlade profesionalce, studente dramskih akademija i fakulteta – Akademija umetnosti, FDU i druge.

Biće prikazan snimak prve Zoom konferencije iz 1. decembra sa učesnicima predstave “Zoološka priča” i njihovim gostima.

Tema razgovora je “Šta i kako dalje posle diplomiranja?”, a glavni sagovornici su glumci Andrija Daničić i Vladimir Nićiforović, dok su im gosti kolege Stevan Piale, Mateja Popović i Ivan Perković.
Poslednji program na onlajn repertoaru je u nedelju, 10. januara kada će biti predstavljen projekat “They Live” u okviru Likovne scene.

Inače, počeo je međunarodni umetnički projekat „Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse“, čiji je nosilac Dom kulture Studentski grad, a početak je obeležen onlajn sastankom partnera iz pet evropskih zemalja.

Projekat se realizuje od septembra 2020. do kraja februara 2023. godine, u okviru programa za kulturu i medije Evropske unije „Kreativna Evropa“.

Pored DKSG, koji je lider projekta, kao partneri učestvuju i Međunarodni centar za arhivska istraživanja „Ikarus Hrvatska” iz Zagreba, Institut za savremenu umjetnost iz Cetinja, Akademija primjenjenih umetnosti iz Rijeke, Fakultet za audiovizuelne komunikacije na Univerzitetu kralj Huan Karlos iz Madrida.
Pridruženi partneri na projektu su Institut za umetnost u kontekstu na Univerzitetu umetnosti iz Berlina i Centar za primenjenu istoriju iz Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.