U trendu

Oproštaj od Tanasija Uzunovića: Hvala ti za sve nezaboravne uloge

BEOGRAD – Mnoge kolege i prijatelji se opraštaju od preminulog glumca Tanasija Tase Uzunovića na društvenim mrežama uz podsećanje na razne zajedničke saradnje ili trenutke iz privatnog života.

Veliki dramski umetnik nas je danas zauvek napustio u 81. godini.
Tako je muzičarka Bilja Krstić postavila dve Uzunovićeve crno-bele fotografije i zapisala kratko – „Zbogom, Taso. Neka ti je lak put. Moj Nišlija“, uz dva znaka – prvo punog srca, a onda i slomljenog srca.

Reditelj Miloš Avramović je napisao – „Dragi Taso, počivaju u miru“ i podelio je na Facebook-u fotografiju Tanasija Uzunovića iz svog akcionog filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ (2021), gde je preminuli glumac ostvario jednu od poslednjih uloga.

Od junaka TV serija „Moj rođak sa sela“ i „Gorki plodovi“ i doživotnog člana Narodnog pozorišta u Beogradu, oprostio se i dramski pisac i upravnik pozorišta za decu „Boško Buha“ – Igor Bojović.

„Zbogom Taso, zbogom prijatelju“, oglasio se Bojović na Facebook nalogu i dodao – „Tanasije Tasa Uzunović 1942-2023“.

Filmski i televizijski režiser Marko Novaković, urednik igranog programa RTS-a, podsetio se više saradnji koje je imao sa Uzunovićem.

„Dragi Taso, bio si mi prijatelj i saborac – baron Bać u „Maski“, doktor u „Neko me ipak čeka“, Tadija u „Zverinjaku“. Hvala ti za sve nezaboravne uloge i iskustvo koje sam uz tebe sticao. Počivaj u miru“, zaključio je Marko Novaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar