U trendu

Otvoren Festival francuskog filma na Kosančićevom vencu

BEOGRAD – Treće izdanje Festivala francuskog filma otvoreno je sinoć projekcijom filma „Francuska“, u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni izjavio je da je ideja Festivala francuskog filma da se filmovi prikazani na Kanskom festivalu prikažu i u Srbiji.

„Tokom festivala imaćete prilike da vidite 12 filmova koji su bili u Kanskoj selekciji, poput večerašnjeg filma… Filmovi poput „Trijumfa“ i „Zdravice“ bili su u prošlogodišnjoj selekciji, ali se festival nažalost nije održao u svojoj pravoj formi, te ćete imati prilike da ih vidite ekskluzivno“, naveo je Falkoni.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković naveo je da je Festival francuskog filma na pokrenut na inicijativu Francuskog instituta, koji podržava značajne stvari za kinematografiju u Srbiji.

„Jedna od najvećih su francusko-srpski susreti koji se tradicionalno dešavaju u sklopu Festivala autorskog filma… Krenuli smo s pripremom i siguran sam da će i ove godine biti značajno“, rekao je Stanković.

Ovogodišnji partneri festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Opština Stari Grad, TV 5 Monde, Unifrance i onlajn platforma „MojOff“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar