U trendu

Pablo Rosi premijerno u Beogradu 25. novembra u Ruskom domu

BEOGRAD – Solistički koncert poznatog brazilskog pijaniste Pabla Rosija biće izveden 25. novembra u Ruskom domu.

Umetnik pripada grupi jednih od najtalentovanijih predstavnika nove generacije pijanista, koji će se premijerno nastupiti u Srbiji u Velikoj sali Ruskog doma sa veoma bogatim repertoarom.

Na programu su dela Franca Šuberta, Sergeja Rahmanjinova, Petra Iljiča Čajkovskog, Sergeja Prokofjeva, kao i tri komada iz svite „Dečji karneval“ brazilskog kompozitora Heitora Villa-Lobosa – „Pjerov konjić“, „Pastirska lula malog pajaca“ i „Dečje igrarije“.

Mlada zvezda brazilske muzičke scene, pijanista Pablo Rosi rođen je 1989. godine, a već sa šest godina počeo je da ide na časove klavira, i godinu dana kasnije je debitovao na takmičenju mladih pijanista u mestu Lageš gde osvaja prvu nagradu.

Na prvom solističkom koncertu imapo je samo 10 godina.

Diplomirao je i magistrirao na Moskovskom državnom konzervatorijum ,,Petar Čajkovski“, a drugu master diplomu stekao je ove godine na konzervatorijumu “Mannes Sćool of Music” u Njujorku.

Nastupao je na pozornicama značajnih koncertnih dvorana u Evropi – “Parco della Musica” (Rim), Laeiszhalle (Hamburg), u Maloj dvorani konzervatorijuma ,,Petar Čajkovski“, Sala “Maffeiana” (Verona), “Palau de la Musica” (Barselona).

Kao član ugledne engleske fondacije „The Keyboard Ćaritable Trust“ u poslednjih pet godina održao je više od 80 resitala u Evropi, Americi, Africi i Latinskoj Americi.

Njegova diskografska ostvarenja obuhvataju snimke od solo klavira do kamerne muzike, a album „Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas“ u izdanju izdavačke kuće „Naxos“, proglašen je za najbolji snimak kamerne muzike od strane magazina „Bi-Bi-Si Mjuzik“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.