U trendu

Performans 21. aprila u Beogradu na Dan nezavisnosti Izraela

BEOGRAD – Povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Države Izrael u Beogradu, koreografski tandem iz ove zemlje Niv Šeinfeld i Oren Laor – 21. aprila će izvesti besplatnu plesnu predstavu “Dvosoban stan” (Two Room Apartment) na Platou ispred Kulturnog centra Beograda (KCB).
Atraktivni performans se održava na poziv Aleksandra Ilića, v.d. direktora KCB-a, uz podršku Ambasade Izraela u Beogradu, a osim tog projekta, beogradskoj publici biće predstavljena i svetlosna instalacija srpskog vizuelnog umetnika sa scenskim imenom – Izvanredni Bob.
Sve predstave dvojice koreografa iz Izraela, gde su istovremeno autori i izvođači, nose specifičnu estetiku ispunjenu humorom i preispitavanjem svakodnevnih rutina.
Njihovi performansi na kraju uključuju i publiku kao izvođača koja tokom predstave analizira svoje živote, a umetnici gostuju prvi put u Beogradu i Srbiji.
Koreografi svoje radove izvode širom sveta u parkovima, na trgovima i drugim javnim prostorima, što predstavlja novu tendenciju izvođenja, sa vidno većim stepenom interaktivnosti u odnosu na tradicionalnu pozorišnu scenu.
“U vreme pandemije kada je veliki broj umetnika u našoj zemlji i celom svetu morao da preispita drugačije i nove komunikacije sa publikom, želja mi je bila da uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji, publici predstavimo umetnički rad koji komunicira na drugačiji način sa publikom i prostorom izvođenja ovog umetničkog performansa”, objasnio je Ilić.

Instalacija Izvanrednog Boba, poznatog srpskog dizajnera svetla i nagrađivanog vizuelnog umetnika, dočaraće svu raznolikost savremene izraelske kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.