U trendu

„P(h)antomfest“ 7. i 8. decembra u Vranju

BEOGRAD – U oviru sedmog Međunarodnog festivala pantomime „P(h)antomfest“, koji će biti održan u Vranju 7. i 8. decembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno izvedena predstava pantomime „Odluke“ u režiji Trajčeta Gjorgijeva, nastala u produkciji festivala.

„Sedam godina kako traje i nastavlja se naša misija u potrazi za neverbalnim i fizičkim izražavanjem. Ovaj put u ovoj misiji pored gluvih i nagluvih lica, uključujemo i čujuća lica, želeći da taj jaz nedostatka komunikacije i udaljenosti preskočimo i približimo se jedni drugima u predstavi ‘Odluke’, koristeći poznate pantomimske etide različitih autora, kroz koje pokušavamo da napredujemo ka telesnoj ekspresivnosti i pri tom se upoznamo kroz pozorište“, kaže reditelj Gjorgijev.

U predstavi igraju Alesandra Demirović, Ivica Spasić, Jovica Stamenković, Jelena Momčilović, Milica Janjić i Smilja Bojković.

Predstava će biti odigrana odmah nakon svečanog otvaranja festivala 7. decembra u sali Doma vojske u Vranju.

Nakon uspešnih predstava „Prva suza“ po motivima priče Borisava Bore Stankovića, „Hamlet“, „Ljubav“, „Omnibus plus“, „Igra“ i „Zamišljeni svet“, koje su nastale u produkciji festivala prethodnih šest godina, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje nastavljaju put u svet pantomime.

„P(h)antomfest“ je pokrenut 2012. godine sa idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.