U trendu

Počelo snimanje filma „Pored nas“ Stevana Filipovića

BEOGRAD – Najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, „Pored nas“, koji nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije, zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi „Pored mene“ (2015) i „Pored tebe“ koji u bioskope stiže najverovatnije početkom 2023. godine, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.
Posle višestrukog odlaganja zbog pandemije, pre nekoliko dana počelo je snimanje filma „Pored nas“, novog ostvarenja reditelja i scenariste Stevana Filipovića.

Projekat za ovaj film je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), a film nastaje u produkciji kuće „Hypnopolis“.
„Pored nas“ (engleski naslov „Next to Us“) je dugoočekivani nastavak popularnog Filipovićevog filma „Pored mene“ koji je 2015. ostvario značajan uspeh u bioskopima i osvojio brojne nagrade u zemlji i regionu („Zlatna arena“ u Puli, pobednik Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Sopotu, nagrada FEDEORA na FEST-u).

Snimanje je u toku, a planirano je da poslednja klapa bude krajem septembra.
Film „Pored nas“ nastaje po scenariju Milene Bogavac i Stevana Filipovića, direktor fotografije je Matej Milenković. U filmu glavne uloge tumače Slaven Došlo, Nikola Glišić, Darko Ivić, Gorica Regodić, Milica Majkić i Isidora Simijonović.

Izvršna producentkinja filma je Isidora Bulatović, a izvršni producent i producent je Branislav Jević.
„Pored nas“ je najavljen kao akciono-avanturistički spektakl, a planirano je da u bioskope stigne početkom 2024. godine.

Ovaj film zaokružuje trilogiju koju čine Filipovićevi filmovi „Pored mene“ (2015) i „Pored tebe“ (u bioskopima najverovatnije početkom 2023. godine).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar